• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

a taka zwrotnice Serblina widzieliscie ?

Pawle, pewnie już zauważyłeś to co ja. Najmłodsi z lat budowy tego ustrojstwa, przez Irka mogą potrzebować takich filmów. Może będą czegoś w nim szukać?
Dudi, film dość naukowy i pewnie pouczający młodych.
Osobiście wolę uczyć się od najlepszych.

naprawde super , jestem z pokolenia ktore wychowalo sie w czasach analogowych i nie moge wyjsc z podziwu jak komputery i oprogramowanie zmienilo nasze zycie - w przeciagu 40 lat przeszlismy z etapu krajzegi do obrabiarki CNC , wprost nie moge sobie wyobrazic jaki to byl bol w d***** zeby zaprojektowac zwrotnice w latach 70-80 , mimo to podziwiam owczesnych konstruktorow i technikow ze potrafili.

nawet Luszti mial podobny sprzet na Audioshow ale mi chodzi o te galeczki i przalczniki i forme walizki, a nie chamski mdf z paroma terminalmi sprezynowymi
A na koniec i tak się okazuje, że tych przełączanych elementów jest za mało, z za dużym skokiem wartości albo akurat nie pasuje ta topologia filtra. Dodatkowo przy rozbudowanej zwrotnicy takich pudełek z przełącznikami wychodzi dość sporo, zajmują dużo miejsca i w dodatku trzeba je łączyć ze sobą. I okazuje się, że "chamski mdf z paroma terminalmi sprezynowymi" nie jest w cale takim głupim rozwiązaniem.

A na koniec i tak się okazuje, że tych przełączanych elementów jest za mało, z za dużym skokiem wartości albo akurat nie pasuje ta topologia filtra. Dodatkowo przy rozbudowanej zwrotnicy takich pudełek z przełącznikami wychodzi dość sporo, zajmują dużo miejsca i w dodatku trzeba je łączyć ze sobą. I okazuje się, że "chamski mdf z paroma terminalmi sprezynowymi" nie jest w cale takim głupim rozwiązaniem.
Ja wiem że nie jest ,nie czuj sie urazony ,ale chodzi mi o podejście Serblina do estetyki i kolumn i narzędzi ,zobaczcie ten neseser uchwyt z drewna ,po prostu narzędzie nie tylko w dobrej obudowie ale i estetycznej i funkcjonalnej

Ja wiem że nie jest ,nie czuj sie urazony ,ale chodzi mi o podejście Serblina do estetyki i kolumn i narzędzi ,zobaczcie ten neseser uchwyt z drewna ,po prostu narzędzie nie tylko w dobrej obudowie ale i estetycznej i funkcjonalnej
jak sie robi masowo ten sam typ kolumn, to sie oplaca takie cos zrobic
jak ciagle cos innego (patrz Luszti) to uniwersalnosc ponad wygode

Powrót