• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Absynth gdzie za ile i jak

tzn spirit z piolunem to jest lekarstwo na zoladek a na inne sprawy tez ma odpowiednie lekarstwa rowniez na bazie spirytusu!!:D:D

chciał ktoś przepis to prosze bardzo..
wszystko dostepne w sklepach zielaskich bez problema :) grosze kosztuje..

Zwykły piołun w aptece kupisz, a lepsze gatunki pewnie w necie. Można samemu nazbierać, to chwast.

Tylko chcialbym przypomniec ze poza halucynacjami apsynt powoduje powazne spustoszenie w komorkach mozgowych. Podobno sa one juz widoczne na przeswietleniach mozgu po 1 zarzyciu.

Generalnie piołun to trucizna, zatruwa organizm stąd te fazy wizje etc. wszystko zależy ile wypijesz i jak długo pijesz.
Osobiscie piłem jakiś czeski absynt miał chyba z 80% , wygląda jak płyn do naczyń ;) w smaku to to jest paskudne i okrutnie gorzkie. Jak dla mnie słaba radość, wole dobrą księżycówkę bez udziwnień ;)

mIKI, widać są różne gusta ;]
mi picie tak naprawde spiritu niezbyt dobrze się kojarzy ;]

no ba ;]
tyle że niekoniecznie na spiricie ;]
nalewka z orzechów włoskich rulez !
no i przydatna jest na brzuch bolący ;]
pozatym polecam szyszkówkę ;]
z majowych szyszek sosnowych :)

Ostatnio widziałem go w Tesco, kosztował troche drogo ale to absynt , miał z 55%

A co do prawdziwego Absyntu (Czeski 70%owy) to nie będzeisz miał po nim zadnych "wizji" chyba ze wypijesz tego pare litrów (powodzenia! 70%!). Chodzi o to ze przy produkcji jest w nim obniżana zawartosc "substancji aktywnych" (:D). Nawet Absynt w wersji Diablo (czerwony) nie powoduje żadnych dodatkowych skutkow poza normalnymi skutkami picia wysokoprocentowych napojów.
Na zimno z palonym cukrem jest całkiem całkiem :-)) tyle że czujesz sie troche jakbyś pił domestos bo daje po gardle :P

Tylko niech sobie ktoś nie pomyśli ze ja tu jestem jakimś.... "znawcą tematu", nic z tych rzeczy.
Oczywiście nie zachęcam do Picia alkoholu.

Powrót