• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Łączenie płyt

• Autor wątku Autor wątku Rot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A nie lepiej po prostu wydrazyc trochę głębiej, dać wkret i go zakołkować (na kółek dając oczywiście klej)? Po co wyciągać wkret?

Takie polaczenie moze siadac pod fornirem czy lakierem. Poza tym jest niezgodne ze sztuka stolarska :) dla mnie to fuszerka po prostu. Kolki kosztuja grosze, wiec nie widze powodu, aby z nich nie skorzystac. Kazdy robi jak mu tam pasuje.

Ok, źle przeczytałem Twojego poprzedniego posta. Myślałem że chcesz zakołkować tylko do głębokości lepka wykreconego wkreta. Przy poglebieniu otworu na kołek to faktycznie lepsze rozwiazanie.

Mozna nawet od razu na kolki zrobic. Scisnac sciskiem dwie scianki, przewiercic obie od razu na kolek. Potem zlozyc na klej i siemano. Nic sie nie rozjezdza.

Skoro temat o łączeniu płyt, to zapytam przy okazji, czy do małej kolumienki muszę dać kołki koniecznie, czy wystarczy sam klej?

Przeciętnie to producent podaje mniej więcej​ w jakiej temp i w jakim czasie powinien wiązać

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Powrót