• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Adam Audio

Reakcji
0
Witam.
Co myślicie o tej firmie, o jej produktach? Otóż mojemu bratu wpadł w ucho ich subwoofer http://www.adam-audio.pl/hifi/english/index.htm .Podobno jest bardzo szybki, mięsisty i dość nisko schodzi.Problem tylko stanowi cena - ponad 3,5k zł.Co mogłoby być dobrą alternatywą dla tego produktu w niższej cenie?

szpara napisał:
Co mogłoby być dobrą alternatywą dla tego produktu w niższej cenie?
DIY ;) skoro gotowy sub kosztuje 3,5kPLN to zrobisz go za ok 1k
tylko przydaloby sie dowiedziec na jakim to glosniku jest

No właśnie DIY, ale nie mogę doszukać się info na temat tego głośnika.Pewnie dopiero jak go brat kupi to się dowiem :grin:

Za taką kase można szaleć :)
Gdy myśli się o takim subie nie uzywa się stwierdzenia "porobno" tylko jedzie się do salolu i się go słucha :)

Był i słuchał w Wawie w audiopunkcie ( i takie były jego odczucia) a i oni sa narazie jedynym dystrybutorem tych monitorów na nowych stx'ach za prawie 2k.

za 3,5k pln w zyciu bym nie kupil gotowego suba... za ta cene mozna zrobic cos na takim wypasie ze zdeklasuje to malenstwo... i wcale nie musi byc to wielka pralka...

rozmarzylem sie...

1000pln - wzmak, 500 - obudowa, 2000 glosnik... a ja bym dal ze dwa:) w isobariku i zrobil 30L na 2x12cali do tego korekcja aktywna i kto podskoczy?:) juz nawet takie 2 beymy power 12 za skromne `600pln :)

xxls + mb tez ladnie pogrywa:)

Taki sub za 3000-5000zł to nigdy nie więcej niż porządna 12 z D klasowym 400-500w wzmakiem, więc nic tak znowu wyjątkowego...

weźcie najpierw obejrzycie obudowy. b. pracochłonne (szczególnie tensor) i dlatego pewnei tyle to kosztuje. poza tym vatych sklądki emerytalno rentowe, prąd woda, itd

za 500pln naprawde mozna zrobic na pelnym wypasie obudowe.
dokladnie jak mwoisz vaty i te wszystkie koszta... a po co za to placic jak mozna samemu zrobic?:) nie dosc ze lepiej grajace to tansze i wizualnie dopasowane do upodoban...
no i jaka satysfakcja^^

Powrót