Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy na SPDIF muszą być trafka separujące? I czy polecasz jakiś odbiornik toslink?
Ale na Allegro jest PCM2705
Zastanów się jeszcze nad SRC4192 do resamplowania 44,1 na 48kHz. To DSP i tak wewnętrznie chodzi na 48k, a jak sądzę jego algorytm resamplingu raczej nie podskoczy do SRC4192
Można by jeszcze dorzucić DF1706 lub DF1704. Ciekawe co Raven na to powie..
a jak sądzę jego algorytm resamplingu raczej nie podskoczy do SRC4192
Trafa nie są wymagane ale raczej zalecane, szczególnie między pcm a wm żeby kompa odizolować
Bez sensu jest chyba stosowanie SCR jeśli będzie tylko 44.1/48 bo te fs są obsługiwane przez proca. Może być jednak konieczne przygotowanie dwóch wersji programu dla 48 i 441 i może trzeba będzie go przeładowywać po zmianie fs ale nie wczytywałem się aż tak dokładnie w dokumentacje. Jeśli tak by trzeba robić to SCR upraszczał by sprawę resamplował by wszystko do 48k a proc chodził by z własnym zegarem.
SCR był by konieczny jeśli układ miał by odbierać inne niż 441 i 48 częstotliwości próbkowania.
Zakładam że jako zegar będziesz wykorzystywał MCLK generowany przez odbiornik spdif ? Bo jeśli DSP ma mieć własny zegar to SCR jest konieczny.
rochę mi raven zarzuciłeś zagwozdkę...nie myślałem jeszcze nic o tym. Mógłbyś tak po krótce opisać jak to z tymi zegarami jest?
Masz może jakieś dostępne modele? Szukałem w TME, ale nie mogłem nic takiego znaleźć. A może jakieś inne źródło.
W tym zastosowaniu jest jeszcze jedna wada. Typowo jak obornik nic nie odbiera to nie generuje zegara a więc nie działa DSP.
SCR można umieścić przed procesorem lub za nim i liczyć wszystko w takim tępię jak przyszło. Ostanie rozwiązanie było by preferowane jak byś stosował jakiś wypasiony DAC wtedy zegar można umieść zaraz przy nim i zminimalizować jitter do minimum (który mógł by w takim wypasionym DAC-u wyznaczać jego rozdzielczość)
Tu mam złą wiadomość farnell, digikey okazja na allergo lub ASW AVT też coś niby mają tylko za każdym razem jak ich pytam to okazuje się że jednak nie mają Nieźle działają trafa LAN z płyt głównych
Problemem jest dostępność takiego Sample Rate Convertera, gdzie to cholerstwo zakupić?
lub CS8421 oc Cirrusa za 44zł