Sa to duze powierzchnie i dobrze by bylo je usztywnic.
Szerokość przegród do 22cm. Nie jest to jakoś bardzo dużo. Przegrody są skręcane i klejone Soudalem poliuretanowym. Bardzo mocna spoina. Poza tym obudowy są już skręcone i posklejane.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sa to duze powierzchnie i dobrze by bylo je usztywnic.
Przestrajalna zwrotnica twoja czy pożyczona ?
nawet ładne będą.
Nie wolałeś przestrajać dsp? Coś mi się kłocą pasywne elmenty z aktywną zwrotnicą... Dlaczego w ten sposób będziesz stroił?Moje własne, trochę kabli, kilka najtańszych terminali plastikowych, dwie godziny roboty, koszt ok 20zł - przydatne przy testowaniu zwrotek. Można na tym zbudować 3-way (w sumie właśnie coś takiego jest podłączone). Do tego jak to kiedyś Yoshi napisał "wiaderko elementów" (kupione wg listy Yoshiego za ok 300zł) i można się bawić.
Nie wolałeś przestrajać dsp? Coś mi się kłocą pasywne elmenty z aktywną zwrotnicą... Dlaczego w ten sposób będziesz stroił?
Widze, że już zbliżasz się do mety
nie czytałem cełgo tematu, ale czy to pochylenie było badane czy tak "z dupci" se je pochyliłeś, strzelając, że pomoże.żeby docenić pochylenie ścianki
nie czytałem cełgo tematu, ale czy to pochylenie było badane czy tak "z dupci" se je pochyliłeś, strzelając, że pomoże.
Moje własne, trochę kabli, kilka najtańszych terminali plastikowych, dwie godziny roboty, koszt ok 20zł - przydatne przy testowaniu zwrotek. Można na tym zbudować 3-way (w sumie właśnie coś takiego jest podłączone). Do tego jak to kiedyś Yoshi napisał "wiaderko elementów" (kupione wg listy Yoshiego za ok 300zł) i można się bawić.
Żeby wykorzystać sygnał z DAC'a musiałbym dość mocno rozgrzebać płytkę, dolutować filtr itd.
Próbowałeś bezpośrednio z wyjść tej klasy D bez dzielników ? Pewnie też się nie uda.
Ja bym się dolutował 2 kabelkami przed tą klasą D bezpośrednio do wyjść (na tych kondensorach 100n). brakujące elementy można dolutować na pająka przy wejściu UNI, we wtyczce lub na kawałku uniwersalki.
Ale można nawet bezpośrednio do uni podpiąć bo na wejściu jest już kondensator blokujący.
Klasę D dobrze jest też wtedy wyłączyć (SD).
Próbowałem, było jeszcze gorzej. Oprócz szumienia był też brum.
jak ja nienawidzę programowania... bardzo rozbudowany będzie ten zestaw głośnikowy, jak go ukończysz z efektem zadowalającym ciebie to mistrz! | ![]() |
Kolejne pytanie do mądrzejszych ode mnie.
Myślałem sporo na dystrybucją sygnału zegarowego w moim projekcie. Dla przypomnienia mamy kości PCM2707 (link USB, wyjście spdif), WM8805 (odbiornik i selektor spdif, wyjście i2s), cs8421 (SRC) 2xADAU1701 (procki DSP)
Problemem jest to, że ADAU potrzebują zegara w czasie pracy z wbudowanymi ADC i DAC przez co nie można stale korzystać z zegara wygenerowanego w WM8805.
Czyli mam dwa tryby pracy - analog i cyfra.
Pierwsza opcja: przełączanie źródła sygnału zegarowego. W trybie analogowym na wejście zegarowego jednego ADAU podpięty jest kwarc i ten procek robi za mastera, który tworzy sygnał zegarowy dla drugiego ADAU. W trybie cyfrowym źródło sygnału zegarowego przełącza się na zegar otrzymany z SRC, który to dostaje zegar z WM8805.
Druga opcja: bez przełączania, jeden ADAU chodzi na kwarcu i jest masterem, dystrybuuje on sygnał zegarowy do drugiego ADAU oraz do SRC. WM8805 działa sam sobie.
Która z tych dwóch opcji jest lepsza? A może jeszcze jakaś inna?
bardzo rozbudowany będzie ten zestaw głośnikowy, jak go ukończysz z efektem zadowalającym ciebie to mistrz!
Nikt się nie wypowie? Raven ratuj!!!
Czy planujesz obsługę innych częstotliwości próbkowania niż 44.1/48K ?
jak bym skupił się na najważnieszym a potem na dodatkach/bajerach/pierdołachGeneralnie co chwilę sobie coś wymyślam i dokładam...nie wiem czy nie przesadzam :/