• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Alcone Acoustic

Pewnie korekcja impedancji dla wzmacniacza lampowego opcja.
BTW masz te głośniki ??!!

Długo już się przymierzam do nich, tyle że chciałem AC 6.5 HE zainstalować w TL, myślę że w koncu uda mi się zakupić.

Czesto je ogladam nie widzialem promocji na alcony, ostatnio to nawet ich nie mieli dopiero niedawno je zamowili ;)
Kurde jednak arton działa;d a ja sie naszukalem tyle bo padlo im cos z domeną myslalem ze bankrut czy cuś

Powiem Ci tak: Przez jakis czas Arton nie dzialal, mial jakiegos wirusa w kodzie strony czy cos. Niedawno odpalili jakas zapasowa stronke i przerzucili czesc rzeczy na ta nowa.
Jednak tam gdzie kiedys gosciu mial swoje biuro, sklep i warsztat, teraz jest sklep z materialami budowlanymi, nie widze zadnego szyldu Artone i zawsze jak tam przechodze to jest zamkniete. Niby mozna zadzwonic i gosc sie pojawi. Sam juz nic nie wiem... Na GG tez nie odpowiada, a czasami bywa.

Co do promocji na Alcony to byla byla i to duza. Chyba mieli jakies resztki magazynowe i chcieli sie tego pozbyc. Roznica byla spora.

Nie na temat...
mi na operze i avaście wszystko pięknie się załadowało, bez żadnych alertów... po czym po ~5 minutach niebieski ekran heh. Nie wiem czy to miało coś wspólnego z tym wirusem, który tam podobno jest - post Rfck przeczytałem dopiero po fakcie :???:

Jeżeli mowa o arton audio z jawora to ja tam nic już nie kupie. Kupowałem z 3 lata temu części to chłop nie dość że zwlekał parwie 1.5 miesiąca to jeszcze przysłał na 2 paczki druga 3 tyg później, to cewki zamiast 1.5 mH było 1.45mH. A wysłał paczki po tym jak zadzwoniłem do niego i postraszyłem że kasa wpłacona towaru nie ma i że na policje pójdę i go na forach audio obsmaruje.

Nie na temat...
A nie odpalał sie wam czase Adobe Acrobat ?? Bo Mi tylko zmulił kompa :P to go w Menedżerze zadań wywaliłem :) Stronka OK Opera zablokowała pop-up i tyle :)

Witam ponownie. Fachowcy z polinka wyjaśnili mi, że elementy te służą do wyrównania wzrostu sprawności w okolicy 20kHz (wyeliminowanie "piku" przy 20 kHz czy jakoś tak :)). Jeszcze jedno pytanko: Czy BR może być bezpośrednio za głośnikiem? pozdrawiam.

W monitorach przeważnie montując br z tyłu znajduje się na wysokości wysokotonowca, ale nie powinno sprawiać problemu to o co pytasz. Pamiętając trzeba jednak że minimalna przestrzeń,odległość za br musi być równa średnicy tunelu.

Powrót