• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

daniel69, no to może mu trzeba wyszczególnić ile co kosztuje bo chyba zapomniał.
Chyba, że swoją pracę tak wysoko ceni.

w malucha może nie ale coś by się ciekawszego znalazło
np ford a z 31' i przerobić na hot-roda
ale to już nie kilkanaście ale kilkaset

dostalem kolejna odpowiedz i twierdzi jak on to powiedzial: ze jedna lampa (siemens) kosztuje wiecej jak ok 400 zl

a ja tylko grzecznie powiedzialem ze dobry biznes na nim zrobil... :D i nie potrzebuje jego wyceny

eee, czepiacie się. Może rzeczywiście tyle części kosztowały :razz: sprzedanie po kosztach nie uważam za dobry interes.

nie wiem czy mam cofnąć to co powiedziałem czy nie
w sprzęcie retro nie gustuję
ale ja osobiście nie dał bym tyle kasy za te "antyki"

czemu masz cofac?? ja mowie a propo lamp... ze jesli tyle na prawde kosztuja to jest to zabawne a i zabawne jest jak on tyle chce jak normalnie tyle nie kosztuja... o to mi chodzilo

daniel69 napisał:
nie wiedzialem ze za takie cos ktokolwiek jest w stanie dac 500 zl a co dopiero ponad 1000 i to nie koniec aukcji... wspolczuje temu co to wygra
tylko do dupy że lamp nie widać :P

daniel69 napisał:
napisalem do niego:

hehe nie powiem dobry biznes pan na nim zrobil... :D
pozdrawiam

i otrzymalem odpowiedz:

hehe - gdyby umial Pan liczyc to chyba wiedzialby Pan, ze tyle kosztuja same czesci
pzdr
Trafo swoje kosztowało, pre na dość tanich lampach, ale też swoje warte jest , buda z odzysku , ale ładnie zrobiona.
Wyszedł na swoje, ale to chyba dobrze że ludzie potrafią też DIY docenić ?

[ Dodano: 2010-02-09, 23:57 ]
lklukasz napisał:
np ford a z 31' i przerobić na hot-roda
szczerze ? Wolę dobrego malara w fabrycznym stanie.

oglądasz
lklukasz napisał:
Chyba, że swoją pracę tak wysoko ceni.
lklukasz napisał:
ale to już nie kilkanaście ale kilkaset
American Hot Rod na pewno oglądasz , a co oni tam robią ? Zwykle biorą wraka wartego parę groszy,arkusz blachy, szpachla (!), farba , silnik i nagla kosztuje niewiadomo ile, właśnie praca jest tam i nie tylko tam najdroższa ;]

Imho nie ma się co burzyć tylko należy brać przykład ;]

takero napisał:
tylko do dupy że lamp nie widać :P
Eee, teraz taka moda zeby lampy wybebeszac na wierzch, kiedys tego nie było. Nikt nie robił odbiornikow radiowych z lampami wystawionymi u góry obudowy, podobnie dzis nikt nie wystawia tranzystorów we wzmacniaczu na wierzch obudowy.

lklukasz napisał:
a ja dużego fiata z 60 lat
tylko też musiał by być w kozak stanie
tak, z tym że pickup :D
To jest coś:D

pegelmesser napisał:
Eee, teraz taka moda zeby lampy wybebeszac na wierzch, kiedys tego nie było. Nikt nie robił odbiornikow radiowych z lampami wystawionymi u góry obudowy, podobnie dzis nikt nie wystawia tranzystorów we wzmacniaczu na wierzch obudowy.
Jak ktoś robi na lampach to nie tylko dla celów brzmieniowych, ale też wizualnych, a widoczność lamp wpływa na cenę przy odsprzedaży - proste.
Po prostu - co komu po lampach które nie świecą ? :D

Powrót