• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Prawdopodobnie jest to (miała być w zamyśle? )obudowa band-pass 6 rzędu a w środku są dwa głośniki połączone w systemie isobaric - tylko sądząc po malutkich portach (a głośniki 30cm) to pewnie reszta konstrukcji też jest zaprojektowana "z tyłka" a i nazwanie jej estetyczną albo wizjonerską było by sporym nadużyciem :wink: Nigdy takiej obudowy nie robiłem ale z tego co wiem to jest ona dosyć trudna do poprawnego zaprojektowania i wymaga duuużo testów i pomiarów.

W opisie jest, że w środku włącznik i potencjometr - ciekawe gdzie reszta wzmaka :razz:

Jednym słowem w sam raz do "allegro speszyl ałard", ja bym nawet powiedział, że swego rodzaju perełka - może nie spektakularna ale perełka - i tutaj juz nawet nie o sam opis chodzi ;)

Na różne ciekawe konstrukcje można się natknąć na allegro :mrgreen: ktoś bez żadnego przygotowania skleci coś i jest zachwycony że to buczy czy tam stuka... :roll: no na pewno wydaje jakieś dźwięki które "konstruktor" tego uważa za high-end :) no ale po co to wystawiać na allegro...

lord.lukash napisał:
no ale po co to wystawiać na allegro...
Cóż, może autorzy tych "dzieł" czytają diyaudio.pl. Przecież dość częste są porady typu: "sprzedaj na allegro, kup to i to". Chcą oszczędzić niepotrzebnych postów i pytań ;) A na poważnie to na allegro każdy może wystawić niemal wszystko a i tak prawie zawsze się znajdzie ktoś, kto to kupi. Po sprzedażach za przeproszeniem stolców na aukcjach, nic mnie już nie dziwi. (Choć sprzedaż śniegu była niezłym pomysłem ;))

hahahah koleś wzmacniacza nie sprawdził bo ma za grube kable hahaahahahhaahhaahhah takich ludzi powinni banowac z allegro

[ Dodano: 2010-03-16, 20:00 ]
już mógł lepiej napisać, że nie sprawdzał bo mu się nie chciało...

Powrót