• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Ja się tam nie znam ale dla mnie to one wyglądają tak jakby ktoś je po całości jakimś srebrnym "śprejem" psiknął ;)

Teraz na allegro pojawiła się jakaś firma która naprawia głośniki i sprzedaje je jako tonsile - zaznacza że po naprawie i wymienia co naprawiali. Często zakładają membrany niefabryczne. A to właśnie wygląda na głośnik po naprawie na niefabrycznych częściach. Taki tuning dla ubogich w wiedzę. Tego będzie coraz więcej i każdy się podeprze nazwą Tonsil

Zwróć uwagę, że te 20/80 calusieńkie z frontu są tego samego koloru łącznie z zawieszeniem i tymi piankowymi podkładkami amortyzującymi ale od spodu kosze są już czarne.

No i za ile byś sprzedał jak byś zapłacił 300PLN za same części ?
(swoją drogą jak mi takie blachy przygotujesz z wycinanką i malowaniem za 100PLN + gniazda to chętnie biorę :) )

To słynna zwrotnica Alt18. Przerost formy nad trescia. Praktycznie nic nie daje. Tym głosnikom wystarcza układ I i II rzedu z kompensacją, żeby sie już znacznie wyrównały w porównaniu z Altusami 140. Poza tym niskotonowy do niczego i za nisko strojona obudowa.

Ale poza tym jeśli chodzi o "klasykę" to się ktoś postarał.

...moc zestawu 400W ( chyba po dodaniu mocy wszystkich glośników pod kreską), najkrótsza charakterystyka o naprawdę sporych możliwościach ( o co tu chodzi? ), no i wzmacniacz do tego zestawu kolumn 400W, o imponującej mocy 2x20W :)

Powrót