• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Nie, nie. Nawet na jego aukcje nigdy nie wchodziłem. Sprzedający od którego brałem kondensatory sam mi podesłał meila z informacją, że jest taki syf ostatnio na allegro i trzeba uważać.

Gdyby to była eliminacja konkurencji to bym dostał jeszcze z 6-10 linków do kont na allegro z których są sprzedawane kondensatory. Bez przesady. Meila z informacjami nt podróbek dostałem lekko 4dni po zakupie. Wyszło podczas "luźnej" rozmowy.

Np OPA2604AP kiedyś kupiłem na allegro, dziś z ciekwosci wrzuciłem do e450 (podmiana oampa wej.) i co, po 5 min grania brum nawet po wyciszeniu, raczej podróbka.

Porównanie dwóch opa2604, słabo widać ale widać mniej więcej różnice
Ten po lewej był wcześniej kupiony w tme , z prawej allegro, tylko na tym z allegro dzieje się efekt brumu na tym scalaku po kilku minutach z prawej strony

z prawej jest wyraźnie cieńszy oraz ma wcięcie na łączeniu

po lewej na kołeczku ma napis thailand wokół kółeczka w środku, z prawej numer poziomo w kółeczku

prawy - obudowa jest krótsza niż ten z lewej w sumie 1mm, brak wcięcia na środku jak z lewej, kółeczko pierwszej nóżki płaskie minimalistyczne jak i wyprowadzenia pinów z obudowy węższe

Ostatnia edycja:
Zdjęcia w aukcji przedstawiały scalaka dokładnie czy układ wyglądał tak jak oryginał a przysłali to "coś"?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zdjęcia mogły by być lepsze ;)

Ale rodzynek :)
No... chyba trzeba kupic i podlaczyc pod jakis kondensator aby ją sprawdzić....
Ps. A ciekawe czy za tą doplatą ( 12 zl za malowanie srejem) to sprzedający odkręciłby głośniki, czy należałoby go o tym uprzedzić ( pewnie też byłoby dodatkowo płatne za tę usługę) :lol:

Ostatnia edycja:
Ciekaw jestem czym on wycinał otwory na głośniki że są takie poszarpane :)
Jak kiedyś wycinałem je wiertarką to miałem znacznie mniej poryte niż on więc chyba jakimś przecinakiem :D

Powrót