• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Jakby kosztował z 30zł, to można kupić jako pomoc dydaktyczna. Pomierzyć zrobić na szybko obudowę, sprawdzić co wyciąga. Potem zakatować przez wyrwanie z "zawiasów" i zagotować wodę na cewce.

Kiedyś na tym forum był dobrze znany kwadratowy raveland. I uchodził tu za baardzo dobry głośnik:) Chyba Paweł S. go słuchał... Więc kwadraty tez mogą zagrać :)

Może i to z niezłym ciśnieniem bo chodzi tu o powieszchnie membrany,Chyba każdy kto interesuje sie troszke CA zna 15" 18" kickery które potrafia wywołać trzęsienie ziemi i sa kwadratowe;)

Kurcze, chyba jestem niedoinformowany w kwestii kwadratowych głośników :) Niestety nie przekonuje mnie jakoś to rozwiązanie :)

ploter Lubisz słuchać logów producenckich ?
2 takie kicery w bagarzniku przy dobrym pradzie i pogubione zderzanki pewne...

2 takie kicery w bagarzniku przy dobrym pradzie i pogubione zderzanki pewne...

Przepraszam :) nigdzie nie napisałem że lubię słuchać logów producenckich ;) po prostu nie spodobało mi się logo.... ;) Kicker to nie nazwa głośnika ale firma :) która takowe głośniki produkuje ;) niestety nie pasował mi znaczek :) sądząc że to tania chinska podróbka ;) która chyba dobrze by nie zagrała ;P

Na szczęście to oryginalny Kicker Solo Ot i całe moje zamieszanie :)

PS Bass To Nie Wszystko...

ploter Pewnie tak, nie grała tylko wydawała odgłosny podobne do basu.
Jedni musza miec wszysto co sie swieci jest ogromne i wrecz ocieka kasa a inni odwrotnie;)
Ja osobiscie jestem fanem masowania organow wewnetrznych ale jak każdy normalny lubie posłuchać normalnej muzyki a naszczescie suba da sie wyłaczyć;D

Może i to z niezłym ciśnieniem bo chodzi tu o powieszchnie membrany,Chyba każdy kto interesuje sie troszke CA zna 15" 18" kickery które potrafia wywołać trzęsienie ziemi i sa kwadratowe

Miałem okazję ostatnio na Tuning Show przekonać się co potrafi zrobić taka jedna 18' to zgodzę się, że przypominało to trzęsienie ziemi ;)

LightSound To pomyśl jak jedna 18steczka robi małe trześienie ziemi to co sie dzieje jak sa 4 takie 18nasteczki:D
A sam jakbym miał sie ładować w takie 18' to wybrał bym ground zero a nie kicery;)

Lub 6x 15' Lanzarów: No starczało żeby nagłośnić całą hale targów a i tak ;)

A tak wracając do tematu, otrzymałem dziś paczuszkę z dość fajnym napisem - czytajcie:

Dobre,nie ma to jak przykuć uwagę gdy kurier już na czerwone kartki nie patrzy :) Na tą na pewno zwróci uwagę :D

A co najważniejsze to skutkuje - ale niestety tylko przy dostarczeniu - bo dopiero wtedy przeczytał kartkę i się ośmiał ;)
Kurierzy sami nie pakują samochodów - przychodzą rano do pracy, biorą załadowany samochód, swojego palptopa, kartkę z rozpiską gdzie są przesyłki, planują trasę i jadą, więc paczkę dopiero widzą gdy albo przewalają inne na samochodzie by znaleźć tą dla odbiorcy, lub właśnie przy wydaniu paczki ;)

Powrót