• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ALPINE czy CLARION

sub odpada nie jest mi potrzebny mysle o 6na 9 w tylne drzwi w przednich juz takie siedza i dla mnie to wystarczy .
Uwierz mi porzadne glosniki bez suba daja rade .

magik dobrze mówi,zastanów sie bo warto.Kiedyś miałem podobne zdanie do Twojego ale obecnie nie ma mowy o braku suba w aucie.

:P

zeby otrzymac dobre brzmienie wcale nie trzeba suba jak rasdzicie :P
:P
wystarxczy trcoche roboty przy głosnikach i tez ładnie graj :P

[ Dodano: 2005-02-25, 22:04 ]
zreszta watpie czy odróznicie dzwiek podczas prezentavki kilku radyjek róznych firm zz amknietymi oczami :P

nie trzeba wsadzać suba zeby otrzymac dobre brzmienie to fakt.. wystarczy dobry zestaw przedni..

np: dls up5:

Moc max: 180W
Moc RMS: 120W
Skuteczność: 89dB
Głębokość montażowa: 58 mm
Średnica montażowa: 120 mm
Zwrotnica 6/12 dB/okt

lub:

Xetec Prestige P-6,5

Moc RMS 100 W
Impedancja 4 Ohm
Średnica 160 mm
Średnica mont. 150 mm
Głębokośc mont. 73 mm
SPL (dB/1W/1m) 90 dB
Pasmo 50-6000 Hz
Re 3,47
Fs (Hz) 52,40
Qms 5,35
Qes 0,58
Qts 0,52
Vas (litry) 21,16

i bedzie oki!! ;) takim torem myślenia to nawet nie trzeba mieć radia samochodowego tylko wzmacniacz i dobry mp3 player albo cuś...

[ Dodano: 2005-02-25, 22:24 ]
acha.. cen tych zestawów nie podałem.. eh.. chyba nie trzeba.. ;)

nie lubie takiego porownywania marek fiat czy polonez??
porownywac mozna konkretne modele. obie firmy stoja na bardzo dobrym poziomie a za pewno kazdy ma rozne doswiadczenia.
nie mozna polecac komus clariona jesli wczesniej nie mialo sie stycznosci z inna firma jak alpine!
o wyborze powinny decydowac parametry, funkcje i design dopasowane do indywidualnych potrzeb!

pozdrawiam

kuririn-bogus napisał:
nie mozna polecac komus clariona jesli wczesniej nie mialo sie stycznosci z inna firma jak alpine!

no ja cały czas miałem nadzieje ze własnie tacy co mieli stycznosci sie wypowiadali wiec skad pretensje?

a jesli nie lubisz porównywać marek to nikt nie zmusza przecież..

baju bajuwstarymgaju

Ja osobiscie postawil bym na /////Alpine ale niewiem czy za ta sume jaka dyponujesz dostaniesz cos ciekawego !!!
Pozdro

jak juz napisalem wczesniej zakupilem Alpine9822RB

[ Dodano: 2005-03-07, 19:58 ]
Teraz mój Alpine napedza 4 glosniki 6na9".
W przednich drzwiach Alpiny a tylnich Magnaty, jest miodzio

Powrót