Witam.
Postaram się napisać jak najzwięźlej
Moje stare nieco niedorobione kolumny poszły na emeryturę i muszę sprawić sobie coś nowego, lecz niestety aktualny budżet nie pozwala mi na zabawę w DIY (do którego notabene przymierzałem się już kilka razy, ale zawsze miałem inne wydatki...) i muszę zaopatrzyć się w jakieś ciekawe używki. Nawiązując do tematu, mam możliwość kupić za 500zł Altusy 140. Nawet mam już je u siebie do posłuchania, ale (nie)stety wysokich częstotliwości wytwarzanych przez te tubki moje uszy nie są w stanie przetrawić, więc muszę (chcę!) rozejrzeć się za czymś innym. Przeglądając alledrogo zainteresowało mnie kilka zestawów:
1. Arcus TS 80
2. Arcus AS 3
3. Sony SS 2070
4. Marantz HD 400
Niestety żadnego z nich nie słyszałem, w ogóle to niestety mało słyszałem
i nie wiem nawet czy którymiś z nich warto się interesować. Wyczytałem, że Arcusy są ogólnie chwalone, Sony jest na Seasach (ale jakich?) dlatego się nimi zainteresowałem, a Marantz tylko dlatego, że mi się podobają
Otwarty jestem oczywiście na inne zestawy, mogą być wizualnie podniszczone. Pomożecie?
Dodam, że słucham głównie rocka i jego pochodnych oraz lżejszych odmian metalu.
Do napędzania mam Kenwooda KA-5010.
Grać miałyby w pokoju na poddaszu 2x12mkw (pokój 24mkw podzielony ścianką na pół).
Budżet taki jak na w.w Altusy, czyli ok. 500zł.
Pozdrawiam, Arc.
Postaram się napisać jak najzwięźlej
Moje stare nieco niedorobione kolumny poszły na emeryturę i muszę sprawić sobie coś nowego, lecz niestety aktualny budżet nie pozwala mi na zabawę w DIY (do którego notabene przymierzałem się już kilka razy, ale zawsze miałem inne wydatki...) i muszę zaopatrzyć się w jakieś ciekawe używki. Nawiązując do tematu, mam możliwość kupić za 500zł Altusy 140. Nawet mam już je u siebie do posłuchania, ale (nie)stety wysokich częstotliwości wytwarzanych przez te tubki moje uszy nie są w stanie przetrawić, więc muszę (chcę!) rozejrzeć się za czymś innym. Przeglądając alledrogo zainteresowało mnie kilka zestawów:
1. Arcus TS 80
2. Arcus AS 3
3. Sony SS 2070
4. Marantz HD 400
Niestety żadnego z nich nie słyszałem, w ogóle to niestety mało słyszałem
Dodam, że słucham głównie rocka i jego pochodnych oraz lżejszych odmian metalu.
Do napędzania mam Kenwooda KA-5010.
Grać miałyby w pokoju na poddaszu 2x12mkw (pokój 24mkw podzielony ścianką na pół).
Budżet taki jak na w.w Altusy, czyli ok. 500zł.
Pozdrawiam, Arc.