Jak długo czekałes na obudowę? Jest gdzie na forum ten Soekris z zamkowym wyjsciem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na obudowę czekałem tydzień. przyszła DHLem...Jak długo czekałes na obudowę? Jest gdzie na forum ten Soekris z zamkowym wyjsciem
Cześć Wam,
Na początku się przywitam, ponieważ to mój pierwszy post.
Z tematem trafiłeś bardzo blisko tego, co sam chcę zrobić. Mój pomysł jest taki, żeby zintegrować DACa na bazie soekrisa z odtwarzaczem sieciowy (malinką) podłączonym po I2S.
Jedyna różnica ma polegać na tym, żeby to malinka kontrolowała soekrisa a nie dedykowany układ. Dzięki temu mógłbym podłączyć ekran LCD na którym wyświetlone będzie aktualne źródło, parametry sygnału audio, filtr (czyli wszystko to, co pokazuje wyświetlacz z kit Audiozena) plus informacje o utworze odtwarzanym na malince.
Niestety moja wiedza o "elektronicznym DIY" kończy się na zintegrowaniu gotowych rozwiązań ew. małych modyfikacjach (bardziej mogę się przydać jako programista niż elektronik).
Już dłuższą chwilę rozglądam się za PCB z zestawem wejść do soekrisa ale nic nie udało mi się znaleźć dlatego pewnie wszystko skończy się na az1021sk od audiozena.
Przechodząc do rzeczy. Zauważyłem, że jeszcze ktoś zastanawia się na zbudowaniem podobnego urządzenia. Może zbierzemy się w kilka osób i zakupimy dam1021 razem. Zawsze uda się oszczędzić parę groszy. Co Wy na to?
ps. Jak gra to, co już zakupiłeś?
Pozdrawiam,
Seba
- - - - - aktualizacja - - - - -
A, i jeszcze jedno. Czy nie myślałeś, żeby podłączyć malinkę przez izolator (np. ten od allo)? Niby soekris ma łącza I2S izolowane ale wszyscy piszą, że lepiej gra jak poda się czysty sygnał.
Nie na temat...
Jak Ci się sprawuje ten nowy multimetr? Pomarańczowy? 8009? ![]()
Na J3 masz też izolowane RxTx niskopoziomowe więc można Raspberry podpinać bezpośrednio..:
![]()
tu opisywali jakieś kłpopoty z kontrolą dac-a poprzez port szeregowy:
http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/269943-input-switch-boards-soekris-dam1021-dac-50.html
Ja chciałem podłączyć malinkę do soekrisa po RS232. Z tego powodu chciałem nałożyć na nią izolator. Tak, żeby malina nie siała po RSie.
Jakie kondziory założyłeś?
Ja jestem prawie pewien, że chce zrobić ten projekt- ostatnia rzecz, która mi miesza w głowie, to zbliżający się wielkimi krokami nowy DAC od Allo - Katana. Zapowiada się interesująco.
Ja dokładnie w ten sposób planuje podłączyć:
![]()
![]()
czyli po I2S bezpośrednio z Tinker Boarda (identyczny rozkład pinów dla I2S jak w RPi3)
heh.. mieszają się dwie sprawyz
czyli po I2S bezpośrednio z Tinker Boarda (identyczny rozkład pinów dla I2S jak w RPi3)
Mam to zainstalowane, ale nie ogarnąłem wyjść Tylko analogowe wyjście słuchawkowe działa na razie. Tidal (w wersji 2) działa, netflixa nie udało mi się zainstalować...więc cudów na razie nie ma.Nie wiem jaki soft chcesz tam mieć ale openelec + kodi moĹźna spokojnie ubijać bez zamykania.. karta jest zasadniczo tylko odczytywana przy starcie..