• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Altus 120 ( rok produkcji 1980 )

Reakcji
0
Kupiłem na Allegro kolumny Altus 120, wymieniłem część głośników, teraz: niskotonowce GDN 30/100/11, średniotonowce GDM 18/80, wysokotonowce GDWT 9/80, wymieniłem wytłumienie. Co można jeszcze zrobić : zmienić zwrotnice - na jakie ?

Co można zrobić? Wymienić głośniki tym razem na IDENTYCZNE jakie siedziały tam wcześniej. Wtedy ze zwrotnicami nie będziesz miał problemu....

octawiabis, juz nie miales co kupic? altusy? przeciez wiekszego badziewia to nie ma! szkoda twojej kasy. sprzedaj to jaknajszybciej i zrob cos od podstaw. na tym forum znajdziesz sporo konstrukcji.

a swoja droga, jak chcesz wymieniac glosniki to tylko na te same co byly w oryginale, wtedy zwrotki beda pasowac. jak choc jeden glosnik jest inny to juz trzeba zwobic zwrotki od nowa. potrzebujesz systemu pomiarowego i sporej wiedzy.

Powrót