• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

altus 140 vs. stx

no rozbujał by je tylko trzeba bedzie pozbierac troszke kaski :sad: bo narazie bedzie jej tylko na kolumienki :) zastanawiam sie nad jakims denonem albo wlasnie yamahą:)

slipknot1989 napisał:
zastanawiam sie nad jakims denonem albo wlasnie yamahą:)
celuj w yamahe... Miałem denona pma-560 to wszystko by było fajnie gdyby nie to że bas był taki przymulony z niego:/ Ale po nim wpadła mi w łapy yamaha i na razie nie zamierzam jej zmieniać :mrgreen:

slipknot1989, a może jakieś DIY :?: Zalezy ile chcesz przeznaczyć na wzmacniacz, ale takiego UNI albo SYMA mogłbyś zrobić, zresztą można kupic KIT.

Dawid-SS, skonczylem tylko tech gornicze :razz: i z elektronika niewiele mialem do czynienia i moje sily sa za slabe zeby zrobic samemu wzmacniacz..wole zostac przy gotowcu zebym kasy w bloto nie wyrzucil jak cos by poszlo nie tak :grin:

RzeznikUnitra, za nic w świecie nie rób tej zwrotnicy! Tą zwrotnicę robił chyba człowiek, który nie ma zielonego pojęcia o takich rzeczach. Nawalił 30 cewek i wydaje mu się, że im więcej tym lepiej.

RzeznikUnitra napisał:
Pawel S. napisał:
RzeznikUnitra napisał:
A może do tych Altusów zrobić zwrotki alt-18 ?
eeee a mozna jasniej? :???:

http://www.kolisz.pl/alt18.htm :P

po pierwsze - autor tematu ma regenerowane glosniki wiec nalezy wykonac nowe pomiary i ta zwrotnica bylaby tylko do tych glosnikow

po drugie - co za "geniusz" robil tamta zwrotnice? ani pomiarow, ani wykresow (poza podrecznikowymi)
nawet wymiana wysokotonowki tam niewiele pomoze bez zmiany obudowy :???:

yamahy z serii A-x00 zaczyanjac od A-500 byly calkiem niezlym sprzetem. Ta A-700 spokojnie mozna polecic. Generalnie graja grubym basem, wysunieta srednica i schowana gora.

Caleb napisał:
Generalnie graja grubym basem, wysunieta srednica i schowana gora.
Ciekawe jak konstruktorzy musieli kombinowac zeby tak ukształtowac charakterystyke przenoszneia wzmacniacza :mrgreen:

Powrót