• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Amplituner do 1500zł

marian

Moderator
Członek ekipy
Reakcji
273
Witam,poszukuję ampli do kina domowego w cenie do 1500zł za nowy.

Musi mieć:

-kolor czarny
-DTS
-RDS (ale to mają już wszystkie)
-wejście optyczne
-min. 100W na fronty (ale takie prawdziwe 100W)

Rozglądałem się za amplitunerami ale może ktoś mi coś doradzi od siebie? :wink:

Te parametry co podales spelnia kazdy amplituner. Nowoscia jest HDMI i dekodery HD wiec jak ma byc przyszlosciowy to lepiej szukac takiego.
Tansze nie maja pzrelacznika pzrednich kolumn A/B no i warto zwroocic uwage na mozliwosc pracy przy 4omach, oczywiscie jesli jest potrzebna.

Ja również miałem podobny problem i po długich przemyśleniach zdecydowałem się na Yamahę HTR-6060 (to samo co RXV-661) za 1300PLN. Sprzęt naprawdę na poziomie. Końcówki mocy na tranzystorach. Ma też wyjście preout. Posiada wszystko co potrzebujesz ale nie znajdziesz czarnego :( Jak chcesz mieć dodatkowo dekodery dźwięku HD to już tylko model RXV-663 ale to już parę stówek więcej trzeba dać.

ONKYO : TX-SR577B ma najlepsze bebech w tym przedziale cenowym i pracuje przy 4 ohm, największa wydajność zasilacza

Moc wyjściowa ( 1 kHz / 6 omów DIN ) / kanał (W):
130
Pasmo przenoszenia ( Hz ):
5 - 100000
Stosunek sygnał / szum ( wejście liniowe ) ( dB ):
106

Widząc te parametry odstraszył mnie na kilometr,widziałem go za mniejszą cenę (np. w niemczech kolega mógłby go kupić za 1200zł,więc te parametry nie mają pokrycia w cenie...takie parametry za taką cenę? w życiu,a jak producent specjalnie zawyża parametry to wiadomo że to badziew.

peters294, a masz bardzo dobre kolumny i na tyle doskonały słuch, żeby usłyszeć skrajne częstotliwości?
Wg. mnie ten ampli to typowy przeciętniak.

Powrót