• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Amplituner stereo

Mogę ci nie polecić yamahy rs-700. Ostro brzmiąca z kiepskim tunerem.
A BG9 bije ją pod każdym względem. Zresztą całkiem sporo wzmaków bije :)

Całkiem niezłe jest Onkyo TX-8050
Jak kupisz na Amazon.de to z przesyłką wyjdzie około 1600

Ja bym raczej się zastanowił po co amplituner , nie wiesz jak przyszłość wyjdzie dalej i czy fm będzie nadal nadawany, mimo wszystko jeśli ci już zależy to bym tuner jakiś starszy a porządny zakupił używkę a wzmak zrobił forumowy

Mimo wszystko i tak bym robił osobno. Raz że nic ciekawego nie ma a dwa że można uzyskać lepszą jakość i większe dopasowanie klocków do siebie

Ja bym raczej się zastanowił po co amplituner , nie wiesz jak przyszłość wyjdzie dalej i czy fm będzie nadal nadawany
Dlatego właśnie wskazałem to Onkyo
Oprócz odbioru FM ma możliwość odtwarzania strumieniowego oraz obsługę radia internetowego :)

Są jeszcze amplitunery stereo z netem. od harmana i yamahy.
Ja bym właśnie tutaj widział przyszłość, sam jednak kupiłem ostatnio Marantza NR 1604 i do pre jak coś podłączę mu jakieś lepsze końcówki.

Ostanio nawet całkiem przyzwoite te klocki robią m może nie pchają co rok nowych klocków i nie reklamują się tak więc może siano idzie lekko w stronę jakości u nich.

Onkyo kupil Pioneer´a , wiec teraz jest to samo :) Nowy wyglad Onkyo przypomina mi Pioneera dlatego juz mi sie przestal podobac..... ;) Z onkyo nie mialem problemow, z denonem mialem..... takze nie wiem co lepsze :) Harmany byly dobre....kiedys .....
Ale to tylko moje osobiste zdanie.......

Onkyo kupil Pioneer´a , wiec teraz jest to samo :)
Gdybyś zobaczył na jakich podzespołach jest robiony Pioneer zmieniłbyś zdanie :)
W porównaniu z Onkyo to bardzo niskiej klasy zamienniki
W Onkyo rzeczywiście padają płytki HDMI ale dotyczy to tylko amplitunerów KD ( zresztą w sprzętach innych firm też :) )
Zapytaj tego sprzedawcę czy coś mu się nie porypało :)

A dla mnie wzmak gra jako całośc a nie elementy w srodku
Czyli słucham czy gra a nie zaglądam do środka i nie oceniam jego gry po zajrzeniu do środka

Chociaz tak naprawdę jeśli gra a w srodku jest złom i tanie elementy to mam wiekszy szacun do konstruktora

Tuner lepiej osobno, któryś z elementów Ci się znudzi i będziesz musiał zmieniać całość...
Rozważyłbym też stare używki, bo da się trafić fajny klocek w niewygórowanych pieniądzach, jedynie znalezienie modeli z pilotem może być troszkę trudniejsze, odtwarzacz sieciowy można zrobić na jakiejś gotowej miniaturowej płytce, więcej zostanie na wzmacniacz. (Tunera robić nie polecam, bo bez przyrządów do uruchomienia wprawdzie zagra, ale nie będzie to nawet poprawne granie.)

Powrót