• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Android aux

Reakcji
0
Witam, podłączyłem sobie kabel mini jack do radia, muzykę można słuchać na radiu normalnie z iPoda, laptopa, jednak za każdym razem jak podłącze tel z androidem nic nie słychać.
Czym może być to spowodowane?
Jakieś różnice konstrukcyjne?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Możliwe, że telefon wykrywa opór obciążenia (słuchawek), możesz spróbować dołożenia równoległych rezystorów, wartość na oko, jednak nie schodziłbym poniżej 32Ohm (choć słuchawki 16Ohm też istnieją).

Na tym samym kablu słuchasz z laptopa? To powinno być OK i z telefonu. A z innego telefonu rozumiem, że jest dobrze?
Mój Microsoft z Win8.1 - Lumia 640 - nie jest idealna do słuchania przez AUX radia (Pioneer DEH-P4900IB) gdyż występuje zjawisko tzw. latencji. Coś jakby lekki pogłos i wyostrzenie wyższych średnich i wysokich częstotliwości. Korekcja w tel. i zmiana kabla AUX przyniosła dość znaczną poprawę. W radiu też musiałem nieco skorygować częstotliwości w tych pasmach. A dajmy na to Samsungi czy LG tego zjawiska nie mają. Przynajmniej na tych podłączanych do radia.
O występowaniu latencji zasugerował mi kol. @kalamb z forum Sharana, bo takowym się przemieszczam.

Ostatnia edycja:
Powrót