Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
no mam nadzieje bo mam już możliwość skorzystania z pistoletu i kompresora.
A i by był zapomniał wpadł mi w ręce nowiutki GDN 30/120/1 więc zestawik rozwinie się do 2.1 :twisted:.
Na razie gra u mnie jedna kolumna niewykończona ale tak jak mówiłem tylko pojawią się $ to jadę z koksem :twisted:
prace na razie stanęły i koncepcja jest taka że będą nowe skrzynki człowiek się uczy na błędach
ale już jest odpowiednia pogoda do pracy więc jak skończe suba na ravemasterze bsw II 184 (na 99% na sprzedaż) to biorę się za monitorki. Wizja dalej jest nietypowa więc myśle że może być ciekwie :wink:
to ci powiem że zagiełeś mnie w tym momencie :sad:
Paweł S. mi składał zwrotnice ze schematu z akustyka bo ja jestem z tego zielony...
A jaki to ma wpływ na grę? bo jedna kolumna(prowizoryczna skrzynia z mdf-u) gra już dłuższy czas...
Ciężko to poprawić??
Ja mialem HDS 134 Nomex wraz z DX25TG na tej zwrotce i to byla tragedia. Z tym ze wtedy tez jeszcze sie nie znalem na zwrotnicach . Zamiast tlumaczyc Ci, co da ta zmiana, proponuje Ci, zebys postawil sobie dwie kolumny obok siebie. W jednej z nich zostaw obecna zwrotke, a w drugiej zamien polaryzacje glosnika wysokotonowego. Ustaw sobie mono we wzmacniaczu i chwilke posluchaj sobie raz jednej kolumny, a potem drugiej. Prawodpodobnie nigdy nie sluchales lepszego sprzetu, dlatego to co masz obecnie wydaje Ci sie idealne. Ale zrob tak jak Ci napisalem i opisz wrazenia
I to zależy też na jakiej wysokości słuchasz i w jakiej odległości :razz: .
Jak słuchasz blisko i na wysokości wysokotonówki to w przeciw fazie jest ok. Sytuacja się zmienia kiedy słuchasz blisko na wysokości niskotonowego - sprawdź sobie na generatorze w miejscu podziału.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.