• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AP SS czy SC ?

• Autor wątku Autor wątku nosb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nawet jeżeli 2,5cm w dwie strony, to brakuje 0,6 mm żeby cewka wyszła poza szczelinę, a powyżej xmax pracuje już nieliniowo, bo mniejsza jej część znajduje się w szczelinie. Być może w samochodzie nie przeszkadza to za bardzo, ale do domu wolałbym jednak inny głośnik.
Inną sprawą jest wytrzymałość zawieszeń na takie wychylenia i miejsce na cewkę żeby nie udeżała o dolny nabiegunnik, ale przypuszczam, że nie ma z tym problemu.

Ale cały czas nikt nie dał odpowiedzi... Wyglada na to ze SS czy SC są lepsze. Wiec nie wiem czmu AP miałby byc lepszy w samochodzie niz tamte dwa. Tym bardziej ze skoro SC robi niezłe zamieszanie w domu to czemu nie miałby zrobic tego samego w aucie ?

Ps: co myslicie o głosniku JBL GTO 1502D pod Carpower HPB 1502 ??

sory ale najpierw o stxie a teraz o JBLu i to jeszcze 15" zastanow sie ile masz kasy a potem pisz bo zaraz do focala dojdziesz....

wisnia, to było tylko post scriptum :|

Miałem zakładac temat nowy ? :|

Tak sie tylko spytałem z ciekawosci.

nitka21, subik fajny. Na mj gust nie pasuje do apeka drewanian obudowa :) Pozatym dobry telewizor :D Mam taki sam :P

Powrót