Wifi w aparacie to dla mnie genialna sprawa. W koncu moge wysylac foty bezposrednio do chmury, a nie bawic sie w jakies kable i przegrywanie zdjec z karty. Chyba, ze mam ich bardzo duzo do zgrania, ale to u mnie rzadkosc. 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dla mnie w aparacie ma to akurat mniejsze znaczenie, ale w kamerze jest to juz spore udogodnienie, wyszla jakis czas temu kamerka Sony NX3(mam nadzieje, ze uda sie kupic za jakis czas) ma lacznosc przez WiFi ze smartfonem lub tabletem, masz podglad i sterowanie podstawowymi funkcjami, wielkie udogodnienie kiedy masz kamere np na kranie kilka metrow nad ziemia. Takich ficzerow bedzie coraz wiecej, rewolucji w sprzecie nie ma (no moze 4K ostatnio)wiec trzeba ludzi jakos zachecic.Wifi w aparacie to dla mnie genialna sprawa. W koncu moge wysylac foty bezposrednio do chmury, a nie bawic sie w jakies kable i przegrywanie zdjec z karty. Chyba, ze mam ich bardzo duzo do zgrania, ale to u mnie rzadkosc.![]()
Chyba dalej nie rozumiesz - mnie męczy niecelny i nie dokładny układ AF.
Teraz zrozumiałem jak zaraza i chyba wisisz mi flaszkę.Chyba dalej nie rozumiesz - mnie męczy niecelny i nie dokładny układ AF.
... Może warto pomyśleć o lepszym oświetleniu? Przy domkniętej przysłonie płytka GO nie jest już takim problemem.A może podrzuć sample, z obrazkiem który Ciebie denerwuje. Bo nie piszesz ogólnie o nietrafionych fotografiach tylko o "szukaniu punktu AF bo np. pierwszy był na złej płaszczyźnie".
... najwazniejsze jest oswietlenie i umiejetne dostosowanie ogniskowej obiektywu oraz przyslony. Bardzo rzadko wykonuje sie takie zdjecia z mala glebia ostrosci.