Jaką fotografią sie zajmujesz? Rozumiem że pełna klatka foty robisz?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaką fotografią sie zajmujesz? Rozumiem że pełna klatka foty robisz?
Glownie slubna i albumy, ostatnio wiecej albumami sie zajmujemy, choc to sporo roboty, jeden album srednio ok. rok pracy. Aparaty, to 5 mk I i mk III, 60 D, albumy tak jak pisalem wczesniej srednioformatowy Hasselblad H3D (tego oczywiscie wypozyczamy, niestety nie stac mnie na sprzet wartosci dobrego auta) Ostatnio do zdjec z powietrza wykorzystujemy drona z podpietym Olypusem (takze wypozczamy)
PM - najwazniejsze , ze klienci sa zadowoleni, za artyste sie nie uwazam, staram sie zeby to byla dobra rzemieslnicza robota, a ze ty masz jakies wizje, coz twoj problem.
pyatlem PMa jakim sprzetem robi
Bardzo roznymi. Kolekcjonuje sprzet analogowy, przez co bawie sie roznymi aparatami. Najchetniej fotografuje aparatami wziernikowymi. Rowniez sredni format ( trudno wyleczyc sie z kwadrata ), a ostatnio cos mysle o pierwszym duzym formacie. Jesli chodzi o cyfre to tylko NX1000 i Sigma SD14. Generalnie cyfra dla mnie to takie zlo konieczne :/
Bardzo roznymi. Kolekcjonuje sprzet analogowy, przez co bawie sie roznymi aparatami. Najchetniej fotografuje aparatami wziernikowymi. Rowniez sredni format ( trudno wyleczyc sie z kwadrata ), a ostatnio cos mysle o pierwszym duzym formacie. Jesli chodzi o cyfre to tylko NX1000 i Sigma SD14. Generalnie cyfra dla mnie to takie zlo konieczne :/
i jak pracuje ci sie bezlusterkowcem? bo ja dzis wlasnie wyslalem w rozliczeniu mojego lumixa i mam mieszane uczucia. Chyba bym nie wrocil z powrotem do systemu m4/3
Co o nich sadzisz, bo wlasnie szukam czegos dla kolegi, sam nie mam doswiadczen, opieram sie tylko na testach, myslelm o eosie m albo jakims nexie
co do samsunga to chyba troche strzal w stope? skazany jestes na systemowki
Nie do konca. Co prawda zaden inny producent, nie oferuje szkiel AF na bagnet samsunga, ale to co daje samsung jest w dobrej cenie i co wazne, dobrej jakosci. Teraz samsung pokazal najnowsze dziecko NX1, ktory troche namiesza. Generalnie Samsung dzis ma ogromne mozliwosci, kupe pieniedzy i technologie. Konkurencja na rynku ma duze obawy o Samsunga, bo moga zrobic wszystko. W przyszlym roku ma ponoc wyjsc pelnoklatkowiec do Szajsunga w bardzo atrakcyjnej cenie. Nic tylko sie cieszyc, ze rosnie konkurencja.
ja tam z dwojga zlego bym jednak wybral u4/3
Bierz d5200 body 1780 najtaniej i masz cashback 250 wiec wyjdzie 1,5k. Nie bierz z kitem bo nie warto wyceniaja go w zestawie za 700-800 a używane kupisz za 450 masz o 18-105 i za dwa tysie Masz start