postaram się dać dużą średnicę br bo przy 70 nie ma bata mocno furczy
a dodales profil z drugiej strony? to bardzo duzo pomaga
oj widze ze malo doswiadczenia masz :???:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
postaram się dać dużą średnicę br bo przy 70 nie ma bata mocno furczy
ten kit ma obudowę około 20 litrów strojenie 50Hz
subiektywnie sub powinien bardziej grać niż robić ciśnienie![]()
Przy 20l@50hz może być niebezpiecznie z takim podbiciem przy większych mocach. Głośnik będzie się wychylał jak szalony, a basu w tych częstotliwościach śladowe ilości, bo spadek głośności przy 25hz względem średniej efektywności będzie już bardzo duży.wzmacniacz zastosowany do tego kitu ma podbicie elektroniczne na 25Hz +6db
Sprawdzałem ten głośnik w zamkniętej i niestety jak dla mnie grał naprawdę słabo, cicho
zamiast basu było czasami pukanie( jednak nie sterowałem go jeszcze z mostka lm, tylko jakimiś 40W).
Więc jaką obudowę proponujecie
Tak jak już wcześniej pisałem, BR w tym przypadku nie ma sensu... No chyba, że zależy Ci tylko na głośności, a jakośc schodzi na 2 plan, bo oczywiście BR będzie głośniejsza, ale kosztem najniższego basu, i gorszej jakości całego basu.jakie strojenie??
Zrobiłem z 5 subwooferów w życiu
Nie możemy bo dobrze prawiszOk, teraz spalcie mnie na stosie, wymachując widłami, i wykrzykując "HERETYK" :biggrin:
Poszukaj gdzieś u siebie na mieście, szkoda kasy na przesyłkę.Wiem właśnie o wytłumieniu, ale nie wiem gdzie mogę się w nie zaopatrzyć po niedużych kosztach, może jakieś linki?
Ja do zamkniętej robię idealny kwadrat. Wtedy wygląda bardzo zgrabnie. Ew. kwadrat, ale nie idealnie równy, np. minimalnie rozciągnięty w boki, ale minimalnie.jakie proporcje obudowy zrobić, żeby nie wyglądała śmiesznie w stosunku wielkości głośnika do obudowy
A nie masz jakiejś castoramy czy obi żeby tam wiórówę na kawałki cięta na miejscu kupić?Wiem, gdzie mogę kupić mdf w Olsztynie, ale niestety trzeba kupić całą płytę, a co ja z nią zrobięNo nic będę myślał. Pozdrawiam
No tak - sześcian 42 litry ze ścianką 2cm to wymiary boku 39cm. Faktycznie, "piękne" to będzie. Chyba tylko ślepym polecałbym taką budę do 20cm głośnika.
Kurde martwi mnie jak sobie obudowa zamknięta poradzi w filmach.