• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ARN 116 + ?? zwrotka

Reakcji
0
Witam. Chcę zrobić małe, maluteńkie kolumienki do komputera. Suba mam więc będą nim wspomagane. Mam już głośniki ARN 116 brak mi wysokotonówek i zwrotek.
Czy możecie mi polecić tanie wysokotonówki? Oczywiście coś takiego do czego są gotowe zwrotnice... PawełS kombinował zwrotki dla ARN116 i Missionów, ale jego prace bardzo zwolniły, a ja chciałbym rozpocząć budowę kolumn i zwrotek.
Byłbym wdzięczny za pomoc w tej sprawie.

I jeszcze jedno pytanie na koniec: Jaką skrzynkę zastosować aby zagrało to ładnie nawet solo? BR czy zamkniętą? i o jakim litrażu? Przypomnę że zależy mi na tym aby to ładnie grało i było jak najmniejsze ;)

http://allegro.pl/tonsil-oryginalny-gdwk-11-100-8-ohm-nowy-i1413211681.html polecam z tą kopułka, mam takie 2way zrobione właśnie na arn-ie, schemat zwrotnicy (masz tez z arv jak byś chciał):
zwrotki.jpg

Ostatnia edycja:
Powrót