• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ARN226 + TDA7294

Reakcji
0
Witam
Co sądzicie o takim połączeniu głośnik ARN226 + TDA7294
Dodam, że to ma być tanie rozwiązanie, właśnie takie jak koszty tych podzespołów :-)

Re: ARN226 + TDA7294

rafal20 napisał:
Witam
Co sądzicie o takim połączeniu głośnik ARN226 + TDA7294
Dodam, że to ma być tanie rozwiązanie, właśnie takie jak koszty tych podzespołów :-)

Przerabiałem większość tesli 226 - najlepsza była 226/07/04 i na tej robiłem kiedyś suba na zamówienie.
Za te pieniądze bardzo przyzwoity.
Stroiłem na 35Hz

:-) Do pokoju na 20m2 wystarczy?
Ps będzie to lepsze od wszystkich nie markowych subów tj VK itp do 500zł?
Mam amplituner Yamaha HTR-5630RDS + kolumny do kina spl 89dB, 150W RMS(3 drożne), firmy jako takiej nie ma :-P, nie "zginie" przy nich ten sub?

[ Dodano: 2009-02-17, 11:54 ]
Jaką obudowa lepsza, zamknięta czy otwarta (bas reflex)?

EZO napisał:
Przerabiałem większość tesli 226 - najlepsza była 226/07/04 i na tej robiłem kiedyś suba na zamówienie.
Napisz coś więcej, jaka obudowa?
Mnie bardziej interesują wersje 8ohm, żeby dwa spiąć na 4ohmy.
A miałeś styczność z "nowszym" ARN-230-0000/8 - szukam, szukam i nic nie mogę znaleść na jego temat: obudowa, strojenie, zwrotnica... jakiś niewypał czy co?

NIe, on jest nowym produktem jeszcze nie ma u nas w sklepach i wątpie ze ktos go mial juz w rekach chyba ze z czech sobie przywiózł :wink:

DIGIPROCOMP napisał:
A miałeś styczność z "nowszym" ARN-230-0000/8
Niestety nie.

DIGIPROCOMP napisał:
Napisz coś więcej, jaka obudowa?
Br 35Hz i nie pamiętam 30 lub 35l.

rafal20 napisał:
Do pokoju na 20m2 wystarczy?
Ja testowałem w 20 metrach dawał radę ale to tylko tesla - do tego mam drewnianą podłogę.

rafal20 napisał:
Jaką obudowa lepsza, zamknięta czy otwarta (bas reflex)?
Dla tesli br. Za mała moc i za mały spl na zamkniętą.

DIGIPROCOMP napisał:
A coś więcej wiadomo na temat ARN-230-0000/8 kiedy się pojawi w sprzedaży, gdzie i za ile?

Eee no przeciez ja mam dojscie do goscia z tamtych stron co handluje TVM wiec moge popytac. Ktos jest chetny na glosnik czy tylko na cene?

dla ARN 226-07 b-r 35 litrow
dla ARN 226-03/05 od zamknietej 20 litrow
w b-r tez zagraja ale nie az tak ciekawie

Powrót