Wlasnie znamy zycie i dlatego gardzimy czyms takim i brzydzimy sie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W d***e byłeś , g***o widziałesś
No oczywiście np. smarowanie gęsim tłuszczem płyt CD czy poprawiające scenę podkładki pod kablemaxdila napisał:co nie zmienia faktu że jest źródłem ciekawych informacji
Też nie do końca tak jest. Sam siedzisz na AS i wiesz że często ludzie opisują grę kabli. Jak stać ludzi na kable to nie mam nic przeciwko, niech kupuje, ale niech nie opisuje jego gry...marko3T napisał:Myślę że pierwsze sygnały sa takie że naśmiewacie się z userów audiostereo, wyśmiewanie czyjejś pasji, tego że ktos kupuje drogi sprzęt , drogie kable, nie jest na miejscu. Wprowadza to atmosferę pogardy i wspomnianego wywyższania
Liczy się pasja i hobby, pieniądze i przekonania schodzą na dalszy plan.
Ja zaczynałem dokładnie tak samo.- pojawia się co raz więcej użytkowników nie mających zielonego pojęcia o co chodzi, ja jestem na forum krótko, trochę ponad rok...ale zanim zacząłem pisać to przez 3 miechy czytałem forum, a na samym początku przeczytałem wszystkie arty na głównej żeby wiedzieć o co w ogóle chodzi
Tutaj zastosowałbym taką metodę- pojawia się co raz więcej użytkowników, którzy nie potrafią utrzymać netykiety, nie mówiąc o prostym przyznaniu się do swojego błędu, nie potrafią słuchać rad, kolega wie przecież lepiej...wynikać to może z młodego często wieku, ale też z poziomu kultury ogólnej młodszego pokolenia
--------------------------mor den siur napisał:Najlepsze rowiązanie takiego problemu to bany dla kogutów i olanie ciepłym moczem całej sytuacji dla własnego spokoju. Profilaktycznie 1-2 dni wstrzymania od aktywności an forum i będzie OK.
Tu widzę nawet po sobie, że na początku lubi sie odpowiadać na takie "proste" pytania. Potem jednak wraz z upływem czasu spędzonego na forum takie pytania zaczynają nużyć. Tylko, że w tym miejscu trzeb powstrzymać pokuse zadrwienia z kogoś lub zbycia jakaś krótką odpowiedzią, bo przecież nikt nam nie każe odpowiadać,a może znajdzie sie jakiś młodszy stażem, a obeznany w temacie user, który cierpliwie wytłumaczy. Tutaj ktoś mógłby wysunąc kontrargument, że leniom nie ma co pomagać, ale realizując Twój kolejny postulat:- są też negatywne zmiany związane ze stałymi użytkownikami forum - na początku jak czytałem forum miałem wrażenie, że tutaj każdy chce pomóc, teraz już tak nie jest, co raz częściej zamiast napisać odpowiedź pisane są różnego rodzaju drwiny....ja rozumiem, że odpowiedź jest banalna i że niechęć do odpowiadania bierze się często z tego, że pytający nie zadał sobie często nawet grama trudu żeby znaleźć odpowiedź, ale to nie uprawnia do drwin
Generalnie jestem za wprowadzeniem przy rejestracji paru pytań, na które da się łatwo odpowiedzieć czytając arty na głównej, takie coś spotkałem na paru forach, gdzie poziom się trzyma cały czas. Poza tym jestem za usuwaniem użytkowników, którzy strasznie zaniżają poziom merytoryczny (np. kolega Głośnik1234@@ i jego tematy odnośnie Zodiaka) jak i użytkowników, którzy nie potrafią się podporządkować panującym na diyaudio zasadom zachowania. Ogólnie jestem za tym aby wprowadzić trochę więcej restrykcji na forum.
Tu wchodzimy w najtrudniejszą rzecz przy doradzaniu - nie znamy sytuacji zyciowej/materialnej danej osoby i przez forum naprawde trudno jest doradzic komus takiemu. Jedna osoba naprawde dlugo zbierala ta kase, zrobi sobei proste kolumienki za 300 zl i bedzie strasznie szczesliwa, ktos inny zrobi sobei takie kolumny i bedzie niezadowlony, a przeciez mogl z latwoscia pcozekac i dozbierac jeszcze ze 100 zl albo np mogl odlozyc w czasie wykanczanie kolumn. Mimo najlepszych nawet opisów własnych preferencji przez pytajacych czasem trudno trafic w kogos gust. A IMHO doradzajac komus konkretne przetworniki bierzemy odpowiedzialnosc za to.- forum robi się co raz bardziej ekskluzywne, co raz więcej konstrukcji na dobrych, droższych głośnikach, niestety wynikiem tego jest co raz mniejsza chęć odpowiadania na pytania o tańsze konstrukcje, standardową odpowiedzią jest - "dobieraj kasy"...nie ważne, że młody na tę konstrukcję za 300zł składał rok czasu...
scythe1123 napisał:to nie tylko audiostereo ale czasopisma hifi robią wodę z mózgu i szerzą teorię gry kabli
scythe1123 napisał:kumpla ojciec zmienił kabelki na jakieś firmowe za kilkaset zł gdzie kolumny nie kosztowały 1000zł i to jest lekka przesada