• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ASG czyli Air Soft Gun

• Autor wątku Autor wątku Lynx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam :)

Własnie mam zamiar dokonać zakupu jakiejś klamki ASG na początek jakiegoś ręczniaka. Wcześniej byłem uzytkownikiem sprzętu paintballowego ale niestety koszty mnie przerosły, a w między czasie doszły mnie słuchy o fenomenie ASG. Może nie wszyscy wiedzą oco chodzi wiec przybliże ogólny temat ASG.

Asg czyli Air Soft Gun :)

W 99% przypadków są to repliki oryginalnych modeli broni. Oczywiście są modele niczym nie odstępujące od oryginałów poza kalibrem jaki obowiązuje w ASG czyli 6mm i 8mm ale wiadomo, że wtedy ceny idą w góre. Rozrużniamy 3 rodzaje broni ASG: Modele sprężynowe (za każdym strzałem musimy ręcznie naciągać sprężyne aby oddać kolejny), Modele gazowe (Tu zasaga podobna jak paintballu strzelamy póki sie nie skończy gaz lub kulki ;) ) i najdroższe ale najlepsze modele AEG (modele napędzane odnawialną energią elektryczną).

Moc jaką osiągają te bronie mająwartość koło 0,8-1,8 J. Zasięg wacha sie od 10-80 metrów.

Ceny sprzętów są różne. Możemy zaczać już od 300-400 zł z całym osprzętem kończąc na kilku albo kilkunastu tysiącach PLN.

Emocje - bezcenne...
Za to wszystko inne zapłacisz kartą Master Card! :P

Mam pytanie oczywiście do forumowiczów czy ktoś z was miał styczność z takim sprzętem/zabawą ?
Może macie jakie swoje teamy?

Wszelkie info na temat odczuć milewidziane :D

Pozdrawiam

Ja mam w klasie paru qmpli maniaków ASG, jeden nawet teraz ma na sprzedaniu guna wiec jak coś to mozesz napisać :)
Ogólnie bardzo fajnie sobie to organizują ale mnie jakoś to nie kręci i nie mam na to kasy ;)

bawilem sie snajperka M700 z KJ... zabojcza maszynka :D zasieg okolo 80 m, dostanie z 20 metrow naprawde boli dlugi czas :)

dragon, mógłbyś coś wiecej napisać ??? Słyszałem różne opinie na temat KJ. A M700 chyba najlepiej wykonuje Tanaka? przynajmniej tak mi sie wydaje ;)

no oczywiscie ze lepiej tanaka ale roznice miedzy nimi sa minimalne, co tu wiecej pisac, oplaca sie i tyle :) gnat jest dobry na male polowania:) jedynie w zimie jego osiagi spadaja przy dosc niskich temperaturach

OOoOOO co ja widzę jaki temat :D Jutro jadę na moją pierwszą strzelanke :D Ekipa 5cio osobowa, podobno jest super jutro się przekonam i opiszę wrażenia :D Rano o 8:00 do lasu jedziemy :D

[ Dodano: 2006-04-29, 00:47 ]
A arsenał jakim dysponujemy to pożądna M4A1, AK47, Beretta M92F Military (super klamka na początek, byleby z Tokyo Marui), Franchi SPAS 12 - Dong-San, i dwie tańsze repliki: xm177 Colt Commando b2 oraz Mp5-j ale również podobno niezwodne ;)

no no nawet ladny sprzet, tylko uwazaj na snajperow :)

ps. jaki jest scenariusz bitwy?

takero, duży to jest np. Desert Eagle
tylko że ten model deagla waży 700g lol... :P
Ta beretta to naprawde spora jest - fajnie ją pokazywać znajomym,
ale przez to traci na użyteczności...
A waży pare kg...
Postaram się zrobić foto w najbliższym czasie to zobaczysz :P

Z metalu to i musi ważyć :D Replika waży koło 600 gram, dziś nią strzelałem, bardzo celna i spory zasięg ma ta M29F, jedyna wada to to że trzeba zaciągać po każdym strzale :)

Ogólnie to było fajnie tylko pogoda nie dopisała, ale wrażenia super :D

Ja się ineresuje od dawna Airsoftem ale strzelam się od zimy. Już mam pełne umundurowanko we flectarnie.
A jeśli chodzi o repliki to elektryczną mp5 wella ładnie do dziś strzela ale ostatnio repliki cymy się przebojem wdarły.
http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&product_id=172
Bo kosztują połowę tego co inne karabiny a oferuja podobną jakość.

Polecam www.wmasg.pl choć nie wierze że jeszcze tego nie odwiedziłeś.

Hmm... a ma ktoś może przypadkiem Glock'a 17 firmy UHC? Potrzebuję wzoru jednego elementu ze środka, bo dostałem taką giwerę i właśnie nie ma jednego elementu - ten blokujący tłok po zaciągnięciu.

Powrót