• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Astra G dobór głosników

Seria i tak dobrze gra wiec może tylko wygłuszyć drzwi.A tylne i tak mam wyciszone bo zawieszenia się w jednym urwały a w drugim przypalona cewka. Chyba że dla uzupełnienia wrzucę subwoofer do bagażnika i tyle. Ale myślałem żeby chociaž zmienić te wysokotonowe w tych trójkątach w drzwiach.

rob raz a dobrze
nie ma sensu wydawac kasy na tymczasowe rozwiazania

jak tam wygladaja drzwi? z dziurami czy zamkniete blacha?

Nie ma sensu robić na raty. Mi by się nie chciało ciągle drzwi rozbierać ;) . Najważniejsze to budżet potem można coś poradzić. Do opli z tego co pamiętam wchodzą na przód 16,5? Najtaniej to któreś z gms-ów kupić chyba. Masz jakieś radio czy jest seryjne?

Radio JVC KD-R422. W CDR500 wrzuciłem lepsza końcówkę ale nic to nie zmieniło za bardzo. Drzwi po zdjęciu boczka mam folie a potem otwory. Budżet +/- 200-300zł.

A wysokotonowe się zmieszczą bo mi się wydaje że nie bardzo. A i te głośniki też mi się wydaja za duże na te otwory co sa.

te GMSy kupuje sie za 200zl :p

wiec bedziesz musial zamknac komore drzwi
jak w te otwory nie schodzi zaglebienie boczkow to smialo zamykaj blacha alu lub blacha stalowa

Myślisz że to moje? Z bochni do gdańska trochę daleko. Wczoraj były za stówę na licytacji to wstawiłem.

Ostatnia edycja:
Znalazłem też te same co na aukcji za 209 PLN: http://pscar.pl/sklep/zestawy/zestaw-glosnikowy-gms-965-proseries/ .To te GMS965 czy GMS1968 będą lepsze. I jakie maty polecacie do wygłuszania drzwi?

Też znalazłem, chciałem wrzucić link, ale nie znam sklepu - forum też pewnie nie zna. Jeśli jest możliwość wysyłki pobraniowo to niech kolega bierze :)

i swoje głośniki polecam.
Czemu miałbyś polecać, skoro sam ich potrzebujesz ? :D

Nie na temat...
Nie zauważyłem kto jest autorem tematu, myślałem że Ty i podałeś aukcję jako pytanie, czy te GMSy wybrać :o Wybacz :flapper:

Powrót