• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

audio do 700 zł (axton 500x4,HELIX 62.1,MAGNAT XPRESS 10)

• Autor wątku Autor wątku gomes
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam. Czas na modyfikacje audio w aucie. Obecnie posiadam radyjko Sony CDX-MP40 ktore ma 2 pary regolowanych wyjsc (pod,tyl) oraz wzmacnacz axton 500 o mocy 2x75+1x200 rms przy 4ohm, przod fabryczny + gwizdki.
Planuje zakup zestawu odeparowanego HELIX 62.1 na przod i do bagaznika suba z br na MAGNAT XPRESS 10(czytalem ze do 200 zl z moim wzmacniaczem najlepiej sie zgra). Zasilanie wzmacniacza juz zrobione pozadnie, na przod bedzie szła 2.5 miedzianka beztlenowa. Najciezej bedzie z dystansami do auta Nissan 100nx. Słyszalem ze podejda od astry, a jak nie pojdejdzie to wyrzynarka i jazda.
Zostaje kwestia wygłuszenia drzwi. Jakie maty wy stosowaliscie i ile wam tego poszlo ?
Muzyka jaka slucham to glownie radio, czasami mp3(dance,rock), zadko cd.

Co ogolnie myslicie o tym zestawie ? Zastanawiam sie czy co z efektywnoscia ... czy sub ladnie skomponuje sie z przodem? Pozdrawiam

Witam. Poczytalem troche i jednak z tych helixow zdecydowalem sie na PowerBass S-6C. Czytalem sporo i mysle ze na przod nic lepszego nie znajde do 250 zl.

Teraz kwestia suba. Bedzie to na pewno 10", musze kierować sie tez tymi 156 W / 4 ohm ktore mam w klocu ( nie zamierzam go narazie wymieniac). Co myslicie o Powerbass S10 ? Cena na ten glosnik to max 250 zl !. Na forum polecacie IT MDS08. Czy on bedzie komponowal sie z moim zestawem ? Pozdrawiam

Ja także poszukuje jakiegos dobrego głosnika do 200 zł skoro twierdzicie ze magnat xpress 12" jest cienki to jakie macie propozycje ?
Mam juz kupiony wzmacniacz BLAUPUNKT GTA 480 Moc sinusoidalna przy 4 omach 2x210 W na mostku

lukas500 napisał:
Ja także poszukuje jakiegos dobrego głosnika do 200 zł skoro twierdzicie ze magnat xpress 12" jest cienki to jakie macie propozycje ?
Podaj jeszcze do jakiej muzyki to ma być i czy ma to być nowy głośnik, czy może to być używany?

Tak dla ścisłości Axton C500X4 ma 4x50rms lub 2x50 i 1x150rms na 4 ohmach

Witam. Suba zrobilem na mds08 i jestem bardzo zadowolony ! :) Na dniach kupie maty do drzwi, kupilem wyrzynarke wiec z dystansami sam sie pobawie i mysle ze zdecyduje sie jednak na PowerBass S-6C za 250 zl. Z tego co wyczytalem bedzie to najobtymalniejszy zestaw do mojego auta bez wymiany wzmacniacza a i powinien zatrzes nim jak bedzie trzeba ( chodzi mi o ladna jakosc dziweku w aucie a nie na basie slyszanym z kilometra. Pozdrawiam i mysle ze temat do zamkniecia.

Powrót