• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audio do seicento

Chciałbym podpiąć się pod temat, mam tylko pytanko, chce małym kosztem nieco podnieść jakoś audio w seju, mam zamiar zrobić zabudowy słupków pod tweetery, w miejsce seryjnych wsadzić jakieś lepsze średnio lub średnio-nisko tonowki i jakiś mały subek w bagażniku. Radio to JVC kd x200. Czy da to jakiś efekt? Teraz mam tylko seryjne głośniki :D

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Chciałbym podpiąć się pod temat, mam tylko pytanko, chce małym kosztem nieco podnieść jakoś audio w seju, mam zamiar zrobić zabudowy słupków pod tweetery, w miejsce seryjnych wsadzić jakieś lepsze średnio lub średnio-nisko tonowki i jakiś mały subek w bagażniku. Radio to JVC kd x200. Czy da to jakiś efekt? Teraz mam tylko seryjne głośniki :D

Każda zmiana da jakiś efekt, a czy ten efekt będzie lepszy czy gorszy zależy od włożonej pracy i pieniędzy.

Rozumiem, a czy ktoś jest w stanie powiedzieć, czy bardziej opłaca się zrobić tak, jak napisałem wyżej czy może w miejsce seryjnych wstawić średnio wysoko tonowki dwudrozne i na tylną półkę wrzucić jakieś jaja zamiast suba w bagażniku?

Tak się nie robi i się to nie opłaca.
Masz uszy na łydkach, że chcesz budować scenę w nogach.

Jak masz robić badziewie to nie pytaj o właściwe rozwiązania.

FAQ Nazara na początek.

Czyli moge spokojnie brać subwoofer uDimension EL-S804? :)
No właśnie a teraz gwóźdź programu, jakie radio do tego zestawiku?:)

mozesz go brac ;)
wg mnie cena nie najlepsza jak na uzywke ale malo ich jest na rynku i nie czesto trafisz uzywke

Najlepsza jest rura z kanalizacji, z przykreconym alpfardem . nie mocnych na to idzie jak burza .
Rura ma z cm grubosci .

Ostatnia edycja:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic713156.html
tu masz pokazane jak sie robi prawdziwego suba .
tu masz materiał na suba http://allegro.pl/rura-kanalizacyjna-lita-pcv-200-rury-kanalizacyjne-i6719133928.html (RURA KANALIZACYJNA LITA PCV 200 RURY KANALIZACYJNE)
do tego przykecasz głosnik najlepiej alpharda i zaslepiesz tył ,

Czym wiekksza srednica rury tym lepszy czad

Chyba pomyliłeś fora.
Zostań może lepiej na tym forum z którego podałeś link.
Tematem rozważań w tym wątku nie jest rura kanalizacyjna i "prawdziwy sub" z alpharda.
Proszę skończ z tego typu wpisami.

A co do radia, to bedzie dobre czy w tej cenie coś lepszego można wychaczyć?
http://allegro.pl/radio-alpine-ute-72bt-bluetooth-mikrofon-gratis-i6015905633.html (RADIO ALPINE UTE-72BT BLUETOOTH MIKROFON + GRATIS)

3-pasmowy korektor to trochę tak ubogo, ja mam 10 pasmowy i jest idealnie bo mam jakieś chamskie podbicia które mogę eq zredukować. To tak z mojego doświadczenia

- - - - - aktualizacja - - - - -

Wzmak Axtona bardzo fajny, mam u siebie i u brata, dałem coś ok 170-190 zł ale dają rade jak za tę cene

Cholera fachura sie objawil.

Zacznij od poprawnego obsadzenia glosnikow z przodu.

Powrót