• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audio Do Skutera

No właśnie mi chodzi o to że ma grać szerokopasmowo co mi z suba :D I tu wiem że marian mówił że niemam patrzeć na te największe bo to nie świadczy wcale że najlepiej zagrają więc jakie polecacie ??

[ Dodano: 2009-06-21, 15:03 ]
Głośnik to wsadzę chyba ten Tesla ARZ 6604 4 ohm za tą cenę naprawdę bardzo dobry wybór.

Tylko koledzy jaki wzmacniacz do tego ??

[ Dodano: 2009-06-21, 15:06 ]
chico, kolejny a widziałeś kiedyś taka pierdzawkę jak koło ciebie przejeżdża 100km/h byś się zdziwił z ta pierdziawką może dla ciebie to jest jeśli nie chcesz pomagać nie nabijaj postów i siedzi cicho. A co w motocyklu gdzie zamontujesz jakiś większy głośnik <glupek> tam nawet niema kufra

Mati_Speed napisał:
[ Dodano: 2009-06-21, 15:06 ]
chico, kolejny a widziałeś kiedyś taka pierdzawkę jak koło ciebie przejeżdża 100km/h byś się zdziwił z ta pierdziawką może dla ciebie to jest jeśli nie chcesz pomagać nie nabijaj postów i siedzi cicho. A co w motocyklu gdzie zamontujesz jakiś większy głośnik <glupek> tam nawet niema kufra

Watpie aby sie to kiedykolwiek zdarzylo ;-)

Nabijac posty? Nie rozsmieszaj mnie prosze Cie, sprawdz sobie ile lat jestem na forum i ile mam postow. Jesli juz to zrobisz to latwo sie domyslic, ze jestem czytelnikiem a nie pisarzem ;-)

A co motocykla to chodzilo mi o to, ze siadajac na niego nie bedziesz mial juz pomyslow pokroju 'audio w skuterze' a nie o to, ze zamontujesz do niego wiekszy glosnik!

chico, no jeżeli nie interesujesz się motoryzacją nie wiesz jak jest zbudowany skuter to poprostu nie musisz komentować tego co chcą zrobić inni ;/

A co ma do rzeczy budowa skutera? Motoryzacja sie poniekad interesuje i z tego co wiem to skuter powinien miec kaganiec na 50km/h a Ty tu o jakis 100km/h piszesz? Jesli przekracza ta predkosc to w swietle prawa powinienes miec na niego prawo jazdy kategorii A. Masz?

chico, A1 od 16 lat ;/ i mozesz jeżdżić takim czymś Na A1 można 125cc sobie ciskać

[ Dodano: 2009-06-21, 15:28 ]
Jak sie tym nie interesujesz nie zadawaj głupich pytań bo to nie forum o tym aby pisać o prawach jazdy tylko proszę o radę w spr zestawu.

wstawilbym jakies wspolosiowe 13-16 z dobrym kickbasem i tyle... bez jakiegos suba czy cos.. tak zeby chociaz troche basu z tego pudla pod dupskiem bylo ;)

Tylko ze nikt nie zauwarzył ze w skuterze akumulator jest na 6v a nie 12v i jesli chcesz zeby to grało skuter musi cały czas byc odpalony to sie to samo co w samochodzie
W skuterze aku sie szybko rozładowywuje nawet nie da sie zostawic na właczonych swiatłach bo kilka minut i nie ma aku
Ja w swoim suzuki mam juz taki aku ze jak zostawie na kilka dni to juz nie odpale ze startera

ciora, może weź tak zmierz sobie gorączkę nie będę teraz szedł robił dla ciebie zdjęcia akumulatora w skuterze ;/ A suzuki nie dziwie się skala 1:500 na pilota to może i masz takie akumulatorki ahhh
LUDZIE JAK NIE WIECIE TO NIE PISZCIE BZDUR BO JESZCZE KTOŚ W TO UWIERZY :shock: :shock:
w aucie masz alternator ja mam prądnice róznica jest taka że alternator ma większą sprawność i na wolnych obrotach nie przygasają aż tak swiatła co można zauważyć na pierwszy rzut oka w skuterze , ale gdy się przegazuje to wszystko jest OK.

Sprawdziłem i rzeczywiście jest 12v myslalem ze jest 6v
To jak bedzie ci brakowac mocy to bedziesz podkrecał pobroty i zagłuszał praca silnika dobry pomysł
TO nie lepiej wziac agregat spalinowy i bedziesz miał to samo w czasie jazdy i tak nie słuchasz.

Tak to jest jak sie nie ma samochodu i sie kombinuje jak zaszpanowac przed kolegami z gimnazjum
Ciekawe z czego dasz sygnał z telefonu czy mp3 playera??
Dla mnie to nic fajnego słuchanie musyki przy stuku 2-u suwa

ciora, Muzyka bedzie z tela przez jacka.
Nie nabijaj postów tylko pytam sie o ten wzmacniacz bo z tych ich opisow nic nie mogę sie dowiedzieć piszą to co chcą...
A akurat mam 4-suw :D

cudny90, kurwa mać czy wy nie rozumiecie co się do Was mowi to nie forum jakieś mielocha że macie komentować skuery bo sie gowno na tym znacie z tego co widze a komentujesz ?? Na oczy silnika nie widziałeś a piszesz.

Chodzi o audio to pisz sensownie w temacie a nie wkurwiasz ludzi jaki ty mądry a tak naprawde gowno wiesz.

Powrót