• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audio System w Golfie mk1

Reakcji
0
Witam chciałem się pochwalić swoimi "początkami" w zabawie z car-audio w mojej Złotej Strzale :)
Na początek poszło okablowanie czyli plus i minus z akumulatora na kablu Hollywood Energetic CCA 0GA, kable sygnałowe Kick RCA05, wygłuszenie przednich drzwi matami STP Silver oraz montaż paneli pod głośniki 165.
jak na razie mój zestaw sprzętowy wygląda następująco:
jednostka sterująca: Kenwood KVT525 DVD
zestaw przedni: Audio System X-ion 165
wzmacniacz: Audio System X80.6
sub: Audio System HX12SQ
Jak na razie sprzęt w fazie strojenia :)
W planach mam zmianę jednostki sterującej na Pioneer DEH-80PRS, wygłuszenie reszty budy( dach, podłoga i bagażnik)

Przekrój przekrojem, problem z aluminium jest taki że robi się kruchy. Dodatkowo łatwiej oksyduje i jest problem z przewodzeniem (klemy)

Uparty żeś :)
ja bym wolał mniejszy przekrój z zachowaniem tej samej rezystywności co ten szajs kabel 0GA, czytaj wybrałbym miedziany kabel.
Nie musiałbym się męczyć z taką kolubryną 53mmkw, która łatwo się nie wygina i jest grubsza=trzeba znalęźć więcej miejsca na posadzce. To nie ma zalet prócz ceny, nie przeskoczysz tych argumentów :)

wybrałbym miedziany kabel.

Jak widzisz to są kable z mojej obecnej instalacji :)
Nawet nie brałem CCA pod uwagę.
Chodziło mi tylko o to że skreślacie tutaj kable CCA a ile to dobrych systemów jest na tym kablu, nie wspomnę że na strefie car audio zdarzają się w dziale giełda takie o to kable w stanie używanym.

Podzieliłem się swoimi argumentami, jestem ciekaw jakimi argumentami podzielili by się uzytkownicy kabli CCA, tak aby wyszło że są lepsze od miedzianych.

Powrót