• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AUDIO: Test Amplitunerow do 1800zl

Reakcji
0
Witam!

Czy posiada ktos moze numer magazynu Audio, w ktorym testowano ampli do 1800zl? Niestety nie pamietam, ktory to numer. Jakis niedawny na pewno. (3/2005?)

Jezeli ktos z Was posiada egzemplarz gazetki, bardzo prosze o skan na maila. raven1@o2.pl

Z gory dzieki!

Pozdrawiam

Ogolnie chcialem porownac.

Mysle nad Yamaha RX-V450.
Niby wyszly teraz te 457, ale nie wiem, czy znow czegos nie okroili. Co polecacie?

ja osobiście pewną słabość czuje do SONY i Yamahy.
Ale amplituner (choć kluczowy) jest tylko elementem systemu i trzeba o tym pamiętać.

jakos mnie nie robi yamaha ani sony ... wolal bym Sherwooda - bo mam ;] albo marantza albo onkio albo jeszcze inne wynalazki ;]

Jezeli wynalazek ma pracowac w kinie to polecam Yamahe chocby ta 450, jezeli chodzi o kino domowe to yamaha sie naprawde postarala, roznistych opcji to jest tam od groma i troche, wszystko mozesz sobie dokladnie poustawiac, dzwiek w kinie tez jest ok. Jezeli ampli ma pracowac czesciej w stereo to zaden z niskich modeli chyba nie bedzie zbyt dobry. Yamaha czy nawet denon 1705 nie sprawdzaja sie zbytnio w stereo. Slyszalem pioneera vsx814 i on dopiero jako tako sobie poczynal ( czasami ludziska mowia ze gra troche ostro ).
Puki co to Yamaha do kina jak znalazl, reszta konkurencji z 200W zasilaczami to wiecie co mozna z tym zrobic.

Powrót