• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audiofilia ekstremalna :]

cysiaczek napisał:
Zloto nie utlenia sie tak szybko jak inne metale, dlatego uzywane jest w miejscach styku, to akutar dla mnie nie jest ekstremalne :/ nie chodzi tu o jakies przewodzenie fotonow, pozatym zlocone koncowki kosztuja 4 zl
Spoko, tylko zauważ że gniazda optyczne w amplitunerach są plastikowe !!!!
95% końcówek jakie widziałem były plastikowe, międzianych,a luminowych czy z innych metali nie ma bo nie ma sensu żeby były.
Więc po jakiego kija mi pozłacana końcówka.
Poza tym widziałem nawet kabelek optyczny w całości wykonany z przejzroczystego plastiku.

PS. mówie oczywiście o tej części kabla:

Koncowka mialem na mysli czesci bezposrednio biorace udzial w przewodzeniu a nie uchwyt. Masz racje to zalicza sie do audiofilii ekstremalnej

Nie wiem po co to złoto , bardziej bym sie cieszył jakby końcówka była ceramiczna jak w światłowodach np do przesyłu danych czy telewizji przemysłowej.

[ Dodano: 2006-02-25, 20:40 ]
Kurde zacząłem czytać te opisy. Podkładki antywibracyjne czy te drewniane mnie normalnie rozwalaja. A te pod kable to już całkiem kretyństwo :D

Powrót