• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audioshow 2016

Obsługa pokoju
1. Pawel074
2. Kolega Pawla074 - pod pseudonimem Karol ;)
3. Marcin :)
4. Mariusz Elektro
5. Z doskoku gokar83

Chwilowo mam tylko tylu chętnych. Jeszcze z jedna osoba by się przydała, by nie uziemić ludzi z obsługi w pokoju, tylko dać możliwość wymiany i zabawy w innych miejscach :)

Wstępnie się zapiszę, zależy czy kosmetykę skończę, i jak przedwzmacniacz wyjdzie.

Sprzęt

1. gokar83 - kolumny accuton + visaton + dac .3lite + głośnikowe LuSzTi-ego + hybryda MariuszElektro
2. kolmen - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia
3. pawel074- Klon accu p-4100, forumowe pre (pga2320) i dac (ak4490)
4. Pawel S. - uniamp w ladnej obudowie + kolumienki omnipolarne (wszystko raczej na pokaz)
5. Meteo - Goldmind/Goldmund9 + pre, tj. mimesis27
6.

Nikt skończonego iampa nie wystawi? Święty? Adam? Taz? Kto jeszcze w obudowę już zdążył zapakować?
Mój gra, ale na razie kompletnie nie wygląda i się na razie nie zanosi. Może w przyszłym roku :)

Może uda mi się namówić kolegę na wypożyczenie swojego iAMPa 100 z A9D :) Ładnie wykończonego, w obudowie :) Tylko pogadam z nim czy ma do tego jakieś PRE :)

1. gokar83 - kolumny accuton + visaton + dac .3lite + głośnikowe LuSzTi-ego + hybryda MariuszElektro
2. kolmen - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia
3. pawel074- Klon accu p-4100, forumowe pre (pga2320) i dac (ak4490)
4. Pawel S. - uniamp w ladnej obudowie + kolumienki omnipolarne (wszystko raczej na pokaz)
5. Meteo - Goldmind/Goldmund9 + pre, tj. mimesis27
6. marian - Sub XLS10 + 4 absorbery

Jeszcze jedna para kolumn by się przydała.

Żonglerki w tym roku (i pewnie w następnych jak dobrze pójdzie) nie będzie (tak jak rok temu), w tym roku stawiamy na jeden dopracowany system który będzie grał przez większą część wystawy.
A takowy jest już dogadany, kwestia tylko akustyki pokoju.

Ewentualnie z ciekawości można by złożyć drugi system, o ile będzie z czego go złozyć.
Brakuje tylko jakichś fajnych monitorów.
Nie wiadomo czy Bocian się wyrobi z lakierowaniem...

To chyba szybciej Bocian polakieruje swoje...

Nic się nie stanie jak nie będzie drugiego zestawu.
W przyszłości widzę tą wystawe tak, że jeden system gra (ten najlepszy) a wszystko inne jest na pokaz, łącznie z konstrukcjami niedokończonymi, np. same obudowy głośnikowe (bo przecież to forum DIY i przydały by się takie konstrukcje na pokaz).
Ale to jeśli będziemy mieli w przyszłości większe pokoje a nie wybieg dla surykatek :)

podejrzewam że kolor nie przejdzie

No właśnie ten kolor... Fajnie by było gdyby był niebieski tak jak na głównej forum.

zmienił bym też opis z "...samodzielnej budowy nagłośnienia" na "...samodzielnej budowy sprzętu audio", lub coś podobnego.

No i te głośniki jakoś inaczej dać... może fajniej by to wyglądało gdyby były 3 głośniki i ten na górze był by typowo wysokotonowy.

Wiem że wybrzydzam, ale wiesz o co chodzi ;)

Tekst jest cytatem z profilu z fb i że zrzutki :) więc tekst powinien być dokładnie taki.
Dostalem wersje z niebieskim bo też o to poprosiłem i mi się nie podoba :( mogę wkleić ale wygląda gorzej.

Głośniki to symbol :) jak cały projekt :) jak kolor nie boli i się podoba to bym tak zostawił. Grafik mi robi przysługę i też nie chce go gonić o 10 wersji :( bo potem on mnie przegoni i tyle będzie hehe

Powrót