• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Aurum Cantius lub ...

Reakcji
0
Dokładnie AC165/50CK .Czy to dobry głośnik do konstrukcji dwudrożnej z Revelatorem 9900 ? Może jakaś inna 18-ka ? . Nie musi mieć supergłębokich pomruków , raczej uderzenie . Ceny max. 800 , 900 zł za parę . Także używane . (ostatnio uciekły mi sprzed nosa 18W4531 i Eton 7-360) Będę wdzięczny za wszelkie sugestie .

Czy chodzi Wam o seasa exela W18NX001 ? ( cena u Qby 655 , wg. cennika pdf ) . A revelatory miały dziś wyruszyć :)

napisz PW do gavron04 czy już na pewno sprzedał te 18w4531, to On je stawiał na allegro

- - - - - aktualizacja - - - - -

no i jeszcze powinny Ushery pasować do revelatora

Czy chodzi Wam o seasa exela W18NX001 ?

Ten jest nextelowy (papierowy) . Też na pewno dobry głośnik. Magnezowe to W18E001 do podłogówki o niskim zejściu lub W18EX001 o wyższej efektywności, nieco gorszym zejściu ale wymagającym mniejszej obudowy, w sam raz do monitora.

Te magnezowe Seasy ostro podrożały, jakiś czas temu szło je kupić za niecałe 700zł/sztuka.

Do ss9900 mozna spokojnie uzyc satori mw16p. Obecnie sa w dosc niskiej cenie i bedzie fajny zestaw.

A co sądzicie o tym na Falconacoustic :Seas W18EX-RA H1400-04 niskotonowy jest Seas Excel 6.5 "4 Ohm Głośnik niskotonowy specjalnie do dużego producenta OEM z precyzyjnym stożka naturalnego magnezu obsada i gumowym. (89 GPB z vat )

Ja bym brał magnezowego seasa 18tke.
Znalazłem seasy excele W17E ale w wersji 4 ohm ( jamo Concert ) , standardowo są 8 ohm . Znalazłem też projekt ( speakerbuilding - M2) , tyle że własnie dla wersji 8 ohm.
Nie ma żadnych danych techn. ( nie znalazłem ?) głośnika 4 ohm . I pytanie : czy można w jakiś sposób dostosować obudowę i zwrotnicę powyższego projektu ? Nie mam żadnych urządzeń pomiarowych i oczywiście umiejętności interpretacji wyników . Z góry dzięki za pomoc !

Powrót