• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AVS 2019 - wrażenia

Avantgarde z Accuphase- facet puścił wielkie składy orkiestrowe, te kolumny są do nich stworzone, byłem w niedziele, rozmach i natężenie dźwięku mnie zadziwiły a podobno w sobotę grał jeszcze głośniej ;]
Słuchałem i jak dla mnie (chodzę dość często na koncerty symfoniczne) orkiestra tak nie brzmi, może amplifikowana z podbitym basem.

W tonsilu byli?
Piekny front, czarny połysk piano i wkrety z gory na dol krzywo wkrecone - masakra ;-)

To może ja napiszę co mi się podobało w tym roku.

Na narodowym:

wysokie tony z MBL-i

Bas z Quadrali

Niestety nie byliśmy na drugim piętrze (brak sił na dalsze zwiedzanie).

Z Golden Tulip:

Grobel Audio

Z Sobieskiego:

W pokoju Lampizatora grało fajnie wokalem

W pokoju Toruńskiego Manrona z roku na rok coraz lepiej

Małe Falcony grały fajnie również wokalem

Aurisy jak co roku, jak na taki projekt, grały przyzwoicie

No i dla mnie egzotyka której nie lubiłem.
Spodziewałem się darcia papy a usłyszałem mocny, bezpośredni dźwięk, z mega pierdyknięciem na średnicy, który nie denerwował.

I to wszystko.
Reszta jakoś nie zapadła mi w pamięci, bo albo nie grało, albo nie szło ocenić z racji muzyki jaka była grana.

- - - - - aktualizacja - - - - -

W tonsilu byli?
Piekny front, czarny połysk piano i wkrety z gory na dol krzywo wkrecone - masakra ;-)

Ale za to mieli chyba najładniejszą dziewczynę ;)

U kogo to było?
To był jakiś nawiedzony człowiek co projektował kable zasilające "działające jak filtr prądu sieciowego" , miał 1,5 metrowe kable po 5 i 11k zł

No i dla mnie egzotyka której nie lubiłem.
Spodziewałem się darcia papy a usłyszałem mocny, bezpośredni dźwięk, z mega pierdyknięciem na średnicy, który nie denerwował.

Też ta konstrukcja mi się spodobała.

W Tonsilu prawie cały czas gralu altusy - lipa. I stała mityczna kolumna Omega, chyba ona ma tylko wyglądać, bo boją się ją zaprezentować.

Na mnie wrażenie zrobily jak i w zeszłym roku Opera Grand Callas oraz nowość Pylon Jasper 25.
Opera za dużo góry ale bym sobie poprawił i szkoda, że Tonsil skutecznie przeszkadzał w odsluchu. A pylony za dużo basu ale to też do ogarnięcia.
Reszta nic specjalnego, a te najdroższe to efekciarstwo na 5 min, potem głowa puchnie.
a5766d3df40fcb2b3712acc507565261.jpg
193fe26bc16499492f3375bc37c60824.jpg

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Te z wkrętami do blachy jako wkręty głośnikowe Ci się podobały? :biggrin:

Rok temu pytałem o te wkręty, to koleś się wzburzył i mówił ze to nie on te kolumny robił i że to nie jego pytać.
W tym roku znów te same wkręty, więc dałem sobie spokój.

Ostatnia edycja:
Te z wkrętami do blachy jako wkręty głośnikowe Ci się podobały? [emoji3]

Rok temu pytałem o te wkręty, to koleś się wzburzył i mówił ze to nie on te kolumny robił i że to nie jego pytać.
W tym roku znów te same wkręty, więc dałem sobie spokój.

Marian chodziło mi o dźwięk, a nie wykonanie kolumn [emoji854]

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Mi się wydaję, że to te same kolumny jeżdżą na prezentację. Wysokotonowy z tyłu miał pogniecioną kopułkę.
Przykręcone? Trzyma się? To na wuj drążyć temat :)

Co do jasperów też mi za bardzo bumiły, ale przytkać BR lub je odpowiednio postawić i pewnie by było git.

Jaspery dla mnie grały świetnie , bass, fakt był jakiś nieogarnięty ,po buczywal sobie :) ale tego nie brałem bardzo pod uwagę ,dla mnie grały ... Koledze się na tyle spodobały ,że coś podobnego zrobimy razem :)

Już cały świat słyszał o audiofilskich papierach toaletowych i ich właściwościach akustycznych...

3e21444f8c805b5b97bb2e7ba26e55b0_1573636609.jpg

- - - - - aktualizacja - - - - -

a169d7b6b7965874483ae03ba420f8f9_1573636772.jpg

chebum: nie pamiętam kto to był, poszukam na fotkach może znajde gdzieś logo.

co do tego drivera i tuby, faktycznie najbardziej zbliżone to ten model ale driver aż mi się wierzyć nie chce że był z membrana tytanową, za miękko to grało no chyba że 18sound ma takie udane te drivery.

pawel luk podeslal mi link do wtyczek z aliexpress
tak wiec za rok bedzie "wypasiony" kabelek do zasilania ;)

tylko nie wiem jeszcze czy pakowac w weza ogrodowego czy juz w wąż strażacki? :D

pawel luk podeslal mi link do wtyczek z aliexpress
tak wiec za rok bedzie "wypasiony" kabelek do zasilania ;)

tylko nie wiem jeszcze czy pakowac w weza ogrodowego czy juz w wąż strażacki? :D
Koniecznie strażacki, żeby był kontrast z gniazdkiem hotelowym, na kablu aluminiowym pewnie.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Powrót