• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

awaria beyma 12g125

Reakcji
0
a wiec mam taki problem. pozyczylem kolumne z tym glosnikiem hacrerzom na 11 listopada ale co zrobili ze spadla im ze statywu i urwal sie caly magnes od kosza z nad i podbiegunikiem. tyle tylko ze bolce z magnesu ktore przechodzily przez dziurki wkoszu byly na koncu rozwidlone i jak magnes odpadl do wyrwal kawalki tego kosza i dziurki ktore powstaly po tym zabiegu sa zbyd duze aby powtorzyc ten sposob mozowania. czy jest mozliwosc aby przykleic ten magnes do kosza na jakis ultra mocny klej i czy zda takie cos egzamin...

Z Twojego opisu wnioskuje że szanse na doprowadzenie go do pierwutnego stanu są bardzo nikłe.Ja na Twoim miejscu przycisnął bym harcerzyków do odkupienia głośnika.Dobry zwyczaj nie pożyczaj,niestety.
PZDR

Oczywiście da się skleić !!!, wystarczy dobry klej ,np.cyjanopan albo coś z rodziny poxiliny ,tylko że mi kiedyś jak spadł głośnik to magnes ścioł cewkę ... i było po głośniku a w wymianę cewki już niechciało mi się bawić.

A było też tak że miałem wypadek ,czyli rozbiłem się na rowerze z kolumną estradową tonsila ..chyba ELTRON.
I magnesy sobie gruchału w obudowie a cewki były w miarę sprawne.

cewka jest sprawna bo glosnik upadl chyba na "plecy" i po prostu magnesl wyrwal sie. a udezenie bylo takie ze nawet piezo sie na dwa kawalki rozlecial. i oglaszam wszem i wobec ze JESLI JEST NA TYM FORUM JAKIS HARCERZ Z WARSZAWY W DODATKU I Z ORGANIZACJI ZHR TO NIECH UCIEKA JAK NAJDAEJ ZA GRANICE

Powrót