• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

awaria lapka

Reakcji
0
Hello!
Mój kochany acer znowu zaszalał.
Po ostatnich naprawach miałem nadzieję, że już będzie ok, a tu zaskoczenie.
Problem jest natury audio. Otóż po podłączeniu np. słuchawek do gniazda w lapie nie są odcinane wbudowane głośniczki. Co dziwne dźwięk płynie ze słuchawek i z lapkowych głośniczków.
Kombinowałem ze sterownikami, najpierw je usunąłem i jechałem na fabrycznych. Potem reinstall - w żadnym z wypadków nie było poprawy, co najwyżej pogorszenie (nie było sygnału w gnieździe).

Mogę go oddać na gwarancję, ale to znowu 2 tygodnie w plecy (naprawa w pradze).
Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać?

Nie mam pewności, zauważyłem, że obudowa gniazda pękła, ale wtyk wchodzi tak samo jak wcześniej.

tam są blaszki które przełączają się po włożeniu wtyczki, bez wymiany całego gniazda sie nie obejdzie, kosztuje ono grosze ale jak lap jest na gwarancji to nie przeskoczysz odsyłki chyba że z niej zrezygnujesz i sam wymienisz, roboty na 10 minut

http://www.forumkomputerowe.pl/

dzięki za merytoryczną odpowiedź...

tam są blaszki które przełączają się po włożeniu wtyczki, bez wymiany całego gniazda sie nie obejdzie, kosztuje ono grosze ale jak lap jest na gwarancji to nie przeskoczysz odsyłki chyba że z niej zrezygnujesz i sam wymienisz, roboty na 10 minut

Musiałbym wyjąć całą płytę główną, więc roboty pewnie więcej niż na 10 minut. Zastanowię się nad tym jeszcze.
Przypomniało mi się, że mam problem z nagrywarką jeszcze. Przywróciłem sobie świeży system z kopii i nagrywanie działało.
Obecnie nie mogę nagrać żadnej płyty dvd (z cd nie mam tego problemu), dotyczy to każdego programu. Macie może jakieś pomysły?

Tylko wtedy jak padnie coś większego to zostanie z ręką w nocniku :)
to prawda, ale chodziło mi bardziej o pokazanie błachości tej usterki, dlatego mnie wkurza jak musze przez taką pierdołę coś reklamować a doskonale wiem jak to naprawić, no ale oddaje żeby nie zostać z ręką w nocniku i tobie też radze :)

Wybacz, ale to, że coś pada w sprzęcie to raczej nie Twoja wina, no chyba ze zalewasz go codziennie kawą i zrzucasz z biurka

staram się szanować.. do pewnego poziomu ;)

to prawda, ale chodziło mi bardziej o pokazanie błachości tej usterki, dlatego mnie wkurza jak musze przez taką pierdołę coś reklamować a doskonale wiem jak to naprawić, no ale oddaje żeby nie zostać z ręką w nocniku i tobie też radze

i tak też zrobię
dzięki wszystkim za pomoc

Witam.
Jaki system? miałem coś podobnego z Ubuntu live-cd.
Na Windows-ie jest wszystko ok.
Może wstrzymaj się z reklamacją!

win 7 home premium x64
na ubuntu mogły wystąpić takie problemy, tam przyczyna leży w jądrze...

Powrót