• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AWX 10" sub x 2 + monitory na usherach

W obudowie zamkniętej całkiem ciekawie wygląda ten 10awx:-) Co myślicie Panowie?

"Limity wymiarów dla tego typu plików wynoszą 1 x 1. Nie mogliśmy zmienić rozmiaru Twojego pliku, więc musisz to zrobić samemu. Twój plik ma obecnie 625 x 268."

co to za bzdury.. Chciałem wkleić fotę z winisd.

Ostatnia edycja:
W roznych poziomach wzmocnienia, trzeba ustawic wzmocnienie odpowiodnie dla efektywnosci suba i efektywnosci monitorów, bo sub ciety aktywnie na niskiej czestotliwosci bedzie mial nizsza efektywnosc niz monitory.
po to stosuje się suby aktywne , żeby niską efektywność ich dużych głośników podnieść osobnym wzmacniaczem do efektywności głośników frontowych i tylko raz trzeba , a co chwile można jak ktoś nie może się zdecydować :D

Ostatnia edycja:
niedługo nim zagram , znajomy elektronik mi składa wzmacniacz z zabezpieczeniami Advance Electronic

- - - - - aktualizacja - - - - -

na płytce jest przełącznik stereo/mostek i zasilanie jak na zdjęciu

No i nieduży radiator, wbudowany zasilacz. Jakieś plusy są.
większy być nie musi /D/ na płytce jest wejście 10v /u mnie z trafa/ do sterowania IRS które powodować ma mniejszą temperaturę radiatora.

A w takim razie pytanie jeszcze, ile sure będzie miał mocy?

sure jest słabszy

z tymi w klasie D w razie awarii mogą sobie nasi elektronicy nie poradzić. Albo będą musieli tyle czasu spędzić na rozgryzaniu schematu, że się nie opłaci.
są tanie , można kupić ewentualnie nowy.

Iraud2000 Class D do dwóch SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X to najlepsza końcówka.

Ostatnia edycja:
niedługo nim zagram , znajomy elektronik mi składa wzmacniacz z zabezpieczeniami Advance Electronic

na płytce jest przełącznik stereo/mostek i zasilanie jak na zdjęciu

większy być nie musi /D/ na płytce jest wejście 10v /u mnie z trafa/ do sterowania IRS które powodować ma mniejszą temperaturę radiatora.

sure jest słabszy

są tanie , można kupić ewentualnie nowy.

Iraud2000 Class D do dwóch SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X to najlepsza końcówka.

Na ebayu za IRAUD2000 trzeba zapłacić z przesyłką 140$, więc wcale nie tak mało:-/ Ok widzę, że tu jest free shipping: http://www.thanksbuyer.com/top-irau...elna-10000uf80v-capacitor-27667?keyword=27667

Jednak, jeżeli faktycznie ma to 250watt@8ohm, to cena / moc nie powala..

A SURE niby też ma 2x250watt@8ohm a kosztuje 40$ a nie 104$ :-P

Ostatnia edycja:
popatrz na kondy w zasilaniu jednego i drugiego , po nich można zobaczyć do jakiego zasilania i mocy są przeznaczone , sure ma chyba mniejsze.

To ktoś ma jakąś radę jeżeli idzie o tunel szczelinowy br? wymiary obudowy 28 x 45 x 56. Grubość ścianek mdf 22mm, jedno poziome wzmocnienie w środku.

Powrót