• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

awx 18 vs w170

Reakcji
0
Czy ktos moze powiedziec jaka jest róznica w ilosci basu miedzy 18 awx a w170s?

Mialem kiedys w170s i jesli chodzi o ilosc basu odpowiadała mi ona, teraz mam ushery 8945p ktore musze sprzedać poniewaz przeprowadzilem sie i potrzebuje kasy i planuje zrobić cos tanszego. Myslalem nad 2 way na awx'ach aczkolwiek nęci mnie. Jak sie ma ilosc basu w awx'ie do ilosci basu w170s ?

Głównie mysle nad tym czy myslec o 2 way na awx czy 2.5 way na awx, pokoj 12m2, jednak oprocz muzyki chcialbym odczuć np wybuchy w filmach.

W przyszlosci jest szansa ze mogą stać w 20m2, takze chcialbym aby tam takze dawały rade w ilosci basu. Ale to plan odległy za 2 lata.

Zaryzykowałbym twierdzenie, że nawet na 20 m^2 będzie dobrze (u mnie te monitory są nawet w większym pokoju, a potencjometr "od basu" jest ustawiony na 0 i nie narzekam).

umnie w niecalych 25 czasem brakuje. Sa kawalki gdzie go nie brakuje, a sa takie gdzie ma sie niedosyt. Ale w 12m jest go naprawde sporo...

syrius18 napisał:
i czy duża jest różnica miedzy 2 way a 2.5 way w ilości basu?
jak masz 2 kolumny teraz to zrob sobie porownanie
niech graja obie naraz - to tyle basu ile z jednej 2,5 droznej (nie do konca ale w przyblizeniu)
a z jednej kolumny to tyle basu ile... no wiadomo ;)

tak wiec z 2 kolumn 2,5 droznych powinno byc 2x wiecej basu ;)

syrius18 napisał:
3 way awx + scx vs 2.5 way awx
fx200 to nie AWX! to ze tam siedzi GDWK AWX to nie znaczy ze to 3 drogi AWX. GDN i GDM AWX sa w budowie ;)

dlatego napisalem awx + scx ;p bo siedzi tam kopolka awx, a reszta scx o ile nie pomylilem symboli :-)

Powrót