• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AWX i długo dług nic, czy może jest lepsza alternatywa w tej cenie?

Akurat to 8 cali daytona nie jest zła i ciągnie wysoko więc myślę że udało by się skleić - tomq88 ma chyba taki konfig.

Pewnie by się dało, ja bym jednak mogąc dobierać sobie dowolnie głośniki pod nową konstrukcje nie chciał tej kopułki jako samotnego średnio-tonowego :)

Kiedyś chciałem kupić ale niedawno jak posłuchałem to mi się odechciało tych funoteków wstęgowych
Wpadnij do mnie posłuchamy CD3.0 z FW146. Zwrotnica jeszcze nie jest ostateczna.
Będę też łączył CD1.0 z DaytonRS52 + Fountek FW200. Cudów tu nie będzie...ale taniutko :)

Widzę że rozgorzała walka:D
Co do wyboru głośników to po rozmowie z kompetentnymi ludzikami z forum najbliżej jestem do zwrócenia się na taka konfiguracje Seas L22RN4X/P, Aurum Cantus AC 130MK2+ Morel CAT 328-104 oczywiście jesli da się je kupić.
Postanowiłem trochę wyluzować i na spokojnie jeszcze to przemysleć będąc otwartym na nowe sugestie co wymusza dozbieranie pięniędzy, żeby można było od razu złożyć zestaw.
Dzięki za wszystkie porady
pozdr

z strony wavecor: The 8¾” transducer SW223BD01 was designed specifically for high performance compact subwoofer applications where sound quality and low distortion are the priorities. :rolleyes:

Shiver:żle mnie chyba zrozumiałeś?jestem daleki od tak bezpośredniego porównywania głośników.Nie deklasuję żadnej z firm,czytając jednak takie wpisy iż dayton to tańszy "brat" seasa a usher to.......można nie żle namieszać w głowie początkującym takim np jak ja:)

Jedynie Seas L26 może mu dorównać.
I kosztuje tyle samo :)
Ale wygląda apetycznie :)
wavecor-intro-sence.jpg

A ja się nauczyłem że nie należy żadnej marki dyskredytować. Powtarzając co już napisałem w tym temacie-Dayton RS125 bije zniekształceniami Seasa L12, dla mnie to znacznie ważniejszy argument niż to że marka jest nieuznana :)

Powrót