Gdybysmy tu mowili o jakims 30 centymetrowym mule z mms ponad 100 gram to mozna by bylo mowic o braku kontroli wzmacniacza 100w. Wiec wrocmy do lekkiego 18AWX.
[wygasnie]
[wygasnie]
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na razie czeka na mdf :mrgreen: No w przypadku AH mniej-więcej tak było. | ![]() |
To teraz chłopaki przyznać sie bez bicia, kto ma "chody" u STXów by takie głośniki do testów lub schematy zwrotnic przez nich rozważanych załatwić? Ja przyznaje się...że nie mamkombo napisał:No w przypadku AH mniej-więcej tak było.
Moze po prostu nie kazdy nadaje sie na konstruktora, muzyka, grafika i tak dalej... Te dziedziny po prostu wymagaja wchloniecia bardzo duzej wiedzy i praktyki, praktyki praktyki... a nie kazdy ma na tyle checi do pracy. Jasne ze najlatwiej zreznac cos nad czym ktos pracowal wiele godzin i cieszyc sie ze zrobilo sie cos "samemu". Pewnie jest to jakas tam nauka ale wolalbym aby forum mialo faktycznie wieksze zadanie edukacyjne niz aby bylo baza gotowcow do skopiowania. Zobaczcie na zagraniczne fora jaka roznorodnosc konstrkcji i pomyslow tam panuje, nie to co u nas. | ![]() |
Skontaktowałem się z STX i dostałem bardzo ciekawą odpowiedź. Powiem tylko w skrócie - 2x55WAT pociągnie to z palcem ... no wiecie gdzieelvis18 napisał:Zrób ten projekt, bo na pewno warto, a jak wzmacniacz będzie za słaby, to z czasem go zmienisz. Stxy widać dość dużą sprawność mają, więc i tak powinny grać głośno pod Twoim wzmacniaczem o to się nie martw.
Tonsil nie ma tam nic ciekawego no chyba, że 13/50/9 albo 15/40/5 i jak poszukasz to 17/100 jeszcze był, ale jakoś zwolenników nie miał na diyaudio.
Rób śmiało na AWX