Robta chlopaki, robta. Bede kibicowal! 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Robta chlopaki, robta. Bede kibicowal!
wg mnie 15 gra lepiej niż 18
a my liczyliśmy nieśmiało na twoje podpowiedzi
Tyle, że przy tym głośniku podszedłbym nieco inaczej do tematu. Nie wyciągałbym jak najniższego basu a raczej skupiłbym się na jego ilości i stopie. Surowy tunel zostałby strojony na ok 10Hz wyżej niż fs i do tego przekrój mieściłby się w 2SD-1SD. Oczywiście to tylko głośne myśli a jak w praktyce by się okazało? Hmm... Czas pokaże.
2. Czy jest sens/możliwość zrobienia zwrotnicy aktywnej do tych kolumn? Do tego np. 2xUniamp?
jezeli lubisz rzucac sie na gleboka wode1. Czy jest sens robić te kolumny jako pierwszy projekt
Dlaczego uwazasz, ze ten projekt to "gleboka woda"?
Czy moglbys rozbudowac Pawle swoja wypowiedz nt. bezsensownosci budowy aktywnej wersji? AFAIK filtracja aktywna jest lepsza (i tansza) od pasywnej. Zwrotki do tych kolumn kosztuja 160 pln/szt !
W APS'ach siedzą końcówki na TDA7294 na tweeterze, tylko dół jest zasilany z czegoś mocniejszego
To już lepiej lm3886 lub pokrewne, bo średnie i wysokie tony z tego są nawet niezłe, tyko bas lichy. A o tda słyszałem gorsze opinie, lm3876 słuchałem , ale z tda nie mam porównania.W APS'ach siedzą końcówki na TDA7294 na tweeterze, tylko dół jest zasilany z czegoś mocniejszego.
Pewnie, że się uda dopasować, tylko, że to nie takie proste, bo trzeba mieć jeszcze mikrofon pomiarowy. "Na ucho" tego nie zrobisz.Projekt uniwersalnej zwrotnicy aktywnej wrzucał niedawno @tomq88. Jej koszt to ok. 30PLN na stronę. Stosując PR'ki zamiast rezystorów powinno mi się udać dopasować ją do tych kolumn?
A to racja.Nie myślał bym o DIY w tym zakresie, ale jestem zawiedziony stosunkiem cena/jakość dostępnych na rynku kolumn. Słuchałem ostatnio JBL Studio 580 i się załamałem...
To też. Choćby z tego wzgledu, że dobrze jest mieć porównanie.poczatkujacemu jednak polecam gotowa pasywke
A powinno być odwrotnie ?do STXow tanie elementy a do seasa drozsze?
A powinno być odwrotnie ?