• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

bardzo małe kolumienki

Reakcji
1
Chcę zrobić mojej mamie kałe kolumienki wzasadzie monitorki. Sek w tym że jej wieza supermikroshit ma zaledwie 13W mocy. w szafie lezą arn 150 i arv i niewiem czy ta wieza uciągnie je???? Może lepiej kupic stx 14cm??/

ja mam monitorki arn 150 i arv 104 ,wieza to jakas daewoo 15 Wx2 mozna przy tym zaszalec w 11mkw,glowy nierozerwie od natezenia ale jest dosc glosno....niedlugo bedzie lm 3886 wiec bedzie jeszcze lepiej... :)

dj_zibi, o malych stx zapomnij, mają tak niską efektywność, że nawet ich nie usłyszysz przy takiej mocy :) to juz lepiej te ARN+ARV

wieza uciagnie mozesz i rob jak najbardziej jakos ladnie polaczyc ze soba glosniki wyfrezowac moze w kopułce

ja bym zapoponował te 16cm samochodowe TVMy ...
mają spory SPL, nie zejdą zbyt nisko ,ale coś kosztem czegos ...

Czyli mozna powiedziec że jakos to zagra.

[ Dodano: 2005-12-04, 20:23 ]
a co myslicie o Tonsilu GDn 16-40-4 Niebyłby lepszy?

dj_zibi napisał:
a co myslicie o Tonsilu GDn 16-40-4 Niebyłby lepszy?

Zamiast tego tonsila proponuje ARN150-03-4, zrobisz sobie bude kolo 8 litrow i bedzie miodzio, do tego jakas fajna kopolke i zagra naprawde niezle, i nie wyczysci kieszeni, Tonsil jest za drogi jak na to co pokazuje, basu maluto naprawde i te ktore mozna kupic przewaznie na allegro itp. to sa odpady ze tak powiem z fabryki, co jeden to inne parametry itp. ARN trzyma parametry, np. do zestawu arn150 z kopolka ARV sa juz gotowe swietne zwrotnice robione przez bardziej doswiadczonych uzytkownikow forum np. Yoshiego na podstawie pomiarow wiec polecam

"Sek w tym że jej wieza supermikroshit ma zaledwie 13W mocy"

cysiaczek napisał:
"Proponuje tesle arn116 w zamknietej i do tego jakis subik"

Te arn116 mimo ze sa male to taki wzmak bedzie dla nich za slaby;/ wiem co pisze... one maja strasznie mala efektywnosc i trzeba troche watów w nie "wpompowac".

Podałem tonisla tylko dlatego że ma prawie 90db do 86db arn. Mam kolumny takie jak yoshiego i wiem ile arn potrafia "łyknac" watów np te yoshiego zadowolą się nawet 150w sin i graja.

Powrót