Po pierwsze to jak dlugo sluchasz tego BSW? jak dla mnie grał troche nijako w obudowie 30l o wiele lepiej jest w 24-25L strojenie w okolicy 40Hz , dobrze jak byś mu dał popalić na starcie i wygrzał go porządnie. Tak jak mIKI napisał to jest najmniejszy z serii, to taki wstęp przed tym co potrafią więksi bracia. Większe wcale nie są wolniejsze, popatrz na BL im większy tym większy BL, 12 i 15 cali mają większą srednicę cewki, 15cali ma dodatkowo wyższy nabiegunnik stąd spory BL i z szybkością nie ma żadnego problemu dodatkowo kop jest o niebo większy niż w 10calach z racji większego SPL. Jak lubisz twardy i kopiący bas to BSW154II w budzie 60L zabija, ale jak dla mnie jest za twardo sucho i za malo niskiego basu, 100l jest idealnie.
A co do wzmaka irka to odniosłem podobne wrażenie, że bas jest jakby bardziej zaokrąglony, ma gorszą szczegułowość i definicję.
Jak dla mnie do tej pory wzmak janka jest nie do pobicia, im wyższe zasilanie tym lepiej.
Co do zjazdu to piszcie kiedy by wam pasowało, postaram się dostosować.
[ Dodano: 2006-05-28, 14:20 ]
Aha dodam jeszcze że BSW104II ma bardzo niski Qts więc z powodzeniem zagra w bardzo małych budach. Wsadzenie go w 18-20L nie jest przesadą, kosztem niskiego basu napewno będzie bardziej kopał.