• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Barwa dźwięku, klonowana z accu e-450 - zamówienie 2.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Na tę chwilę mam wpłaty tak jak na liście + dwie osoby z po za.
Brakuje mi panów z nr 6 i 8.
W poniedziałek zamawiam tyle pcb ile jest wpłat!

Podłączyłem dziś barwę na razie bez potencjometrów (czekam na zamówienie) ale niestety brumi... dźwiedziu pomożesz co może być nie tak?
qqq.jpg

ps. sama barwa nie brumi i samo pga nie brumi jak spinam razem niestety brrrr..

Ostatnia edycja:
Pętla masy. Bierzesz zasilanie z PGA wraz z masą i równocześnie wysyłasz sygnał z barwy do PGA razem z masą. Tak być nie może. Rozwiązania są dwa, albo zasilasz obydwa układy z dwóch niezależnych zasilaczy albo trzeba pozbyć się pętli masy.

chodziło mi tylko o sprawdzenie czy brumi. Potki wlutowałem bez zmian. może ktoś w końcu narysować jak to podpiąć? :)

Potencjometry mają być liniowe czy logarytmiczne? Jaki jest pobór prądu? Chodzi mi czy stabilizatory mogą być 0,5A czy 1A.

To jak z tym brumem? Naprawdę muszę kupować Drugie trafko? odpinam tą pętle mas i dalej to samo... a nawet bardziej

Ostatnia edycja:
Panowie jest problem, firma która złoci chce nie 5zł a 9zł od sztuki za niklowanie i złocenie - w sumie warstwa mniejsza niż 1um.
I tu do Was pytanie co robimy?
Bo to musi być decyzja większości.
Jeżeli złocimy to każdy by musiał mi dopłacić po 4zł od sztuki, jeżeli nie to ja Wam oddaje po 5zł od sztuki.
I proszę się wypowiadać tu w wątku, nie na pw !

Ostatnia edycja:
Złocenie dźwięku nie poprawi ;-)...zresztą zamawiałem pcb cynowane i za tym jestem ale dostosuję się do większości :-))

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót