w 20 litrach jr1004 ...sorki wyrwałem się a to troszke większa kasa
Najlepiej byś podał budżet .
Pawel S., - spoko przecież sie nie obrażam że ktoś wyrazi swoje zdanie .
Właśnie od tego są forumy wszelakie by dyskutować
<dyskusja poprzez klepanie guzików ?ot znak czasu.... dyskusyja bez słów>
ale skoro zrobiłem offtopa to może pociągnę .. z alphardonów sypie sie praktycznie wszystko
ALE - nie zawsze jest to winą fabryki . .... większość głośników które do mnie trafiają zwyczajnie jest zamordowana przez użytkowników.. zbyt słabymi wzmacniaczami , przesterowanymi , uszkodzenia mechaniczne po niewłaściwej obudowie<za dużej> albo wręcz zerowym DF wzmacniacza ...
powiedzmy sobie szczerze - ile osób tyle będzie opinii .
Znam wielu którzy zachwalają wzmacniacze alphardona i twierdzą że są mocne bo membrana "dalej na nich lata" ...a lata bo damping factor nie istnieje i wzmacniacz nie kontroluje wogóle masy drgającej i nie jest w stanie nad nią zapanować.
co do głosników niestety tak jak napisał
takero, -spoiwo w cewkach błyskawicznie się wypala , cewki zsuwaja sie z poliamidowych karkasów , czerwona seria CW notorycznie ułamują sie druty doprowadzające prąd od linki do cewki na prostym odcinku przyklejonym do karkasu ( wada - zły klej cewka-membrana) albo ułamują sie pomiędzy punktem lutowania linki a punktem klejenia ( drut drga swobodnie w powietrzu nie przyklejony) Okazuje sie że najlepszymi produktami tej firmy są najbardziej pogardzane taniochy serii EW - nigdy ich nie naprawiałem a sprzedawane na kartony .
co do stx-a ...cóż
brak kontroli jakości - całkowity . albo Pan Trzaskowski tak mnie nienawidzi :wink: ( żart oczywiście)
takero, - pytasz jakie głośniki ..
GDN 14/50/4sc - papierzak ..... kupiłem od pośrednika 24sztuki bo nie wiedziec czemu firma nie miała ich na stanie i nie kwapiła sie by zrobić - 7 sztuk tarło od początku i to tak jakby oberwał się magnes albo głośnikiem ktoś rzucił i kosz sie zdeformował . w tej samej dostawie 4 sztuki odrzuciłem z powodu zupełnie innej barwy dźwięku ...miały być tanie zestawy głośnikowe dla pensjonatu a wyszło bardzo drogo
GDN 30/300/4ap - NIEPOROZUMIENIE . membrana o masie małego prosiaka pędzona słabym choć wielkim z wyglądu napędem . kłopoty z klejem w cewkach -robi sie gumowaty i cewka sie przemieszcza.brzmieniowo.....hm kontrowersyjne
GDN-30-200-8-AE (estradowce) upalające się linki które robiły zwarcie - były zbyt dlugie i źle poprowadzone . w 3 głośnikach karkas cewki był zgięty a potem prostowany -z bolem wymienione na nowe ... jak dojrzałem po wymianie jeden z głośników też nosił ślad zagiętego karkasu i w tym cewka się zwyczajnie wydarła (aluminium jest kruche więc pękło na zgięciu ) kłopoty z klejem -jw.
po przebojach od 2 lat nic od nich nie brałem .... odpuściłem sobie bo złość klienta skupia sie na sprzedawcy a nie na producencie .. nie mam zamiaru wcale umniejszać stx-a ...
poprostu kilka spraw muszą dograć i będzie ok .. narazie sie zraziłem choć widzę zmiany w ofercie i pewnie z czystej ciekawości znowu coś wezmę
O dziwo nie udało mi sie spalić estradówek a próbowałem ... podawałem na skrzynkę 2x30-200-8AE 1kW ze wzmacniacza i nic były gorące ale niezdechły